001 – a.s.v. Meerboys

0
001_meerboys_1926

a.s.v. Meerboys – 1926 Het eerste terrein was de zandvlakte aan het einde van de Hogeweg op de toen geheten Langeweg. Nu Archimedesweg. Na elke wedstrijd werden de doelpalen weggehaald en het wassen ging met slootwater.

Opgericht 04 maart 1925

Begin 1925 was er een buurtvereniging uit de Wetbuurt die de naam droeg van “Amstelkring”. Toen vele de edele voetbalsport wilde gaan beoefenen, waar de Amstelkringbestuurders niet veel voor voelden, geraakten enige mensen op drift en gingen hun zin doordrijven.
Het waren de heren Bouquet en Leeflang die bij de heer Boelhouwer thuis in de Simon Stevinstraat bijeen kwamen en een vereniging oprichten die de naam Meerboys kreeg.
Het eerste bestuur bestond uit de heren Boelhouwer, Bouquet, Leeflang, Ruth en Wijsman. Deze heren togen naar het Weesperplein waar het kantoor van de toemalige A.V.V.B. was gevestigd. De inschrijving was met 2 seniorenteams en 1 aspiranten elftal.
Het eerste terrein was de zandvlakte aan het einde van de Hogeweg op de toen geheten Langeweg. Nu Archimedesweg. Na elke wedstrijd werden de doelpalen weggehaald en het wassen ging met slootwater.
Moeilijkheden waren er toen ook al genoeg, als toegang tot het terrein was er een bruggetje gemaakt. Nauwelijks was dit bruggetje gereed of de sterke arm gelaste om het weer af te breken.
De omwonenden van de zandvelden lagen uit hun vensters te kijken en lachten toen nog schamper om die dwazen die als een bezetene achter een bal aanliepen. 3 jaar heeft Meerboys op dit zandveld gespeeld.

Share.

Leave A Reply