001 – Maria Goretti Kleuterschool ± 1964

1

Bijgaand stuur ik jullie twee klassenfoto’s (als je bij de kleuterschool al van klassen mag spreken) van toen ik op de Maria Goretti Kleuterschool op het Linnaeushof zat. Ik vermoed dat de foto’s van rond 1964 zijn. En zoals je ziet was het waarschijnlijk carnaval, gezien de verkleedpartij.
Zelf ben ik Swiebertje aan de linkerzijde met die stok met buideltje over mijn schouder. De indiaan met tooi is Adriaan Torenburg, jarenlang een van mijn beste vriendjes. Hier mochten jongens en meisjes nog bij elkaar zitten voordat we ‘gescheiden’ werden toen de jongens naar de St. Lidwinaschool en de meisjes naar de Clara Fey school gingen. Pas in de tweede, bij de eerste heilige communie in de Martelaren van Gorkum (Hofkerk), werden jongens en meisjes voor één keertje kortstondig verenigd voor het gezamenlijk door het middenpad lopen. Eng was dat.
De juffrouw die als slager verkleed is, heette volgens mij juffrouw Agnes (klopt dat?). Zij was in het echt ook een dochter van een slager – vandaar de kledingkeuze- en een enorme schat.
Wie weet zijn er onder jullie lezers nog mensen die zichzelf herkennen – zou leuk zijn!

Hartelijke groet en veel dank voor jullie goede werk!
Jan Hovers

Maria Goretti Kleuterschool – ± 1964 – Foto: Jan Hovers – Alle rechten voorbehouden

Maria Goretti Kleuterschool – ± 1964 – Foto: Jan Hovers – Alle rechten voorbehouden

Share.

1 reactie

  1. Waren er meerdere kleuterklassen? Met Carnaval 64 en 65 zat ik namelijk ook op deze school en ik zie mezelf niet,ook niet op de andere foto die gisteren op FB stond. Wel heb ik ook een foto van de kleuterklas met Carnaval.Deze is uit 64 of 65.Slechts 13 kinderen staan daar op.

Leave A Reply