001 – Willem van Outshoornschool

0

Ik heb daar eerst op kleuterschool gezeten en later de hele lagere schooltijd.
Ik ben zelf geb. in 1951 dus reken maar uit haha. Weet nog wel dat de hoofdmeester Stikker was, en die was heel streng hij sloeg wel eens met een liniaal op de vingers!!! dat mag nu gelukkig niet meer.
In de 6de klas had ik meester de Vries die woonde in de Watergraafsmeer. Dat was een leuke meester vond ik.

Tonia van Gessel

——————————–

Hallo Tonia en Jan.
Ook ik heb ook op deze school gezeten, en bij jullie in de klas. Meester de Vries was een hele fijne onderwijzer.
We gingen op zaterdagochtend zingen, en hij speelde dan gitaar. Weet nog dat hij net vader was geworden, en dat we allemaal in groepjes naar het kindje mochten komen kijken. En nog veel meer herinneringen.
Denk nog vaak aan die tijd en aan de meester.

Groetjes Bertie van der Haak

——————————–

Hallo Tonia.

Hier Jan Busman.
Lang geleden.
Meneer de Vries woonde inderdaad in de WGM.
Linnaeus park weg

Jan Busman

——————————–

Dag Tonia en Bertie,

Als klasgenoot van Jan Busman … moet ik ook bij jullie in de klas hebben gezeten.

Behalve hoofdmeester Stikker en in de zesde meester De Vries, herinner ik me (misschien fout) juf Hoboken. Bij haar voelde ik me niet echt senang. En ik zat bij een juf van van Molukse (weer misschien) in de klas.

Omdat ik me een slag in de rondte heb geschreven over die tijd heb ik nog een paar namen.
Uit die blog: ‘Ik kom alleen nog op Jan Busman en Toos Bergen omdat ik bij ze in de klas zat. De vader van Jan had een groentewinkel in de Cornelis Dreb­bel­straat. Ze woonden misschien niet bij de winkel maar in de Preto­ri­us­straat. Toos Bergen woonde halver­wege in de Willem Beukels­straat. O ja: mijn allereerste verliefd­­­heidje waar­mee ik toen nooit één woord heb gewisseld: Jannie van Franeker van de Ringdijk. Andere klasgenoten: Arie Dekker, Bert de Dood (later Berry van Dord), stoute Johan …, Loes Ferwerda, Ilse … Het geheugen kraakt ;-). 36 kinderen waarvan hoog­stens één niet-kaaskopje. En ik denk dat de juf van Ambonese afkomst is.’
Jan heeft er nog een hele sliert aan toegevoegd

Frans Harderwijk

——————————–

Hallo allemaal!! Die juf. van Hoboken gaf ook bijbelles, na schooltijd. Heb ik ook een blauwe maandag bij gezeten, en inderdaad snel gestopt. Vond haar ook niet aardig. Die juf. heette mevr. van Vollevelden en kwam volgens mij uit Suriname. Zou wel eens willen weten hoe het met mijn favoriete meester, mijnheer
de Vries is!!

Bertie

——————————–

Ik voelde ik me niet echt senang. En ik zat bij een juf van van Molukse (weer misschien) in de klas.Omdat ik me een slag in de rondte heb geschreven over die tijd heb ik nog een paar namen. ‘Ik kom alleen nog op Jan Busman en Toos Bergen omdat ik bij ze in de klas zat. De vader van Jan had een groentewinkel in de Cornelis

Dreb­bel­straat. Ze woonden misschien niet bij de winkel maar in de Preto­ri­us­straat. Toos Bergen

woonde halver­wege in de Willem Beukels­straat. O ja: mijn allereerste verliefd­­­heide waar­mee nooit één woord heb gewisseld: Jannie van Franeker van de Ringdijk klasgenoten: Arie Het geheugen kr. En ik denk dat de juf van Ambonese afkomst is.’Jan heeft er nog een hele sliert aan

ik ben dus die Jannie en zat in deze klas. Leuk om te lezen. Heb zelf meer dan 40 jaar in het onderwijs gewerkt en geniet nu van mijn vrije tijd. De school was een fijne tijd in een leuke klas en de genoemde onderwijzers ken ik ook . Mijn moeder was lid van de ouderraad en deed heel veel op school en ook in de Emmakerk.

Jannie Mel van Franeker

Share.

Leave A Reply