002 – Hogewegschool – ± 1964

0

Ik heb op deze school gezeten ik denk 1964, ik kwam in de derde klas, ik heb twee en half jaar op deze school gezeten. Juffrouw Ravenswaai trouwde met een meester van de vierde klas….
Ze trouwde in de Koningskerk en wij mochten daar bij zijn. Ik deed de vierde klas 2 keer, ik zat bij meester Landman, daar zat een jongen in de klas Casper die een ongeluk kreeg tijdens het schooljaar, we waren diep onder de indruk, gelukkig kwam hij weer terug in de klas.

Maandagochtend, psalmen en gezangen overhoring. Juffrouw Zijp gaf handwerkles ze rook nogal naar knoflook. De jongens kregen handenarbeid en maakten o.a. een houten puzzel in de vorm van Nederland.Meneer Snel was hoofd der school en rookte sigaren, heb altijd een hekel aan sigaren gehad. Mijn broertje Jan Koldijk zat ook op deze school o.a. meester Groenewoud? Hij kreeg Franse les van meneer Snel. Mijn broertje Bart Koldijk zat op de Fraunhoferschool. Ook gingen we naar de schooltuinen en naar de Bio op de Middenweg. Was een leuke school voor mij.
Loeki Koldijk

Deze foto is op het schoolplein genomen.
De namen zijn:

1e rij van links naar rechts.
….., Willem Spruit, William, Karel
2e rij Frank of Rudolf, Loeki Koldijk, Peter, Juffrouw Ravenswaai, Rita, Liesbeth van Leeuwen, Cora, Peter.
3e rij Elvira, Betty, Rudolf of Frank, Wim, Maaike, Rob, Anneke
4e rij Dick, ….., Joke, Christina Brink, (die bij Artis woonde), Marjo, Janneke, Marlies Hoytink

±1964 3e klas – Foto: Loeki Koldijk – Alle rechten voorbehouden

.

Share.

Leave A Reply