003 – Koningin Wilhelminaschool

0

Sinds kort ken ik deze site pas, maar wat een plezier beleef ik er al aan!
Een lawine van herinneringen komt weer boven.
Ja, de Kon.Wilhelminaschool was inderdaad een begrip.
Alle vijf mijn broers en ik hebben er op gezeten, tussen 1934 en 1953. Vijf broers Thomas en toen een zusje. Dhr. van Vliet was aanvankelijk HdS, Toen ik in 1947 op school kwam. was dhr. Meynarents net benoemd. Met veel plezier ben ik er leerling geweest en ben nog steeds dankbaar voor het degelijke onderwijssysteem van toen.
Vóór de ‘grote school’ zat ik op de kleuterschool Tryfosa, met juf. Kiesewetter en Broekhuis. Bij een verjaardag van een leidster werden de tussenwanden omhoog gehesen en had je één grote ruimte waar de verjaardag dan werd gevierd. De achterliggende zandbak die over de hele breedte liep, kan ik nog ruiken!
Na leerling werd ik er in 1956 kwekeling en in 1959 leidster. In 1956 werd de Wakkerstraat verlaten om in het nieuwe onderkomen aan de Rudolf Dieselstraat 5, de Zonnehoek, verder te gaan.
Kees Zijp en Walter Jansen zijn zeker bekenden!
Kortom de site is geweldig!

Lucie Thomas

Share.

Leave A Reply