005 – Kon. Wilhelminaschool

1

Ik heb een vraag die ik nergens op de website kan terugvinden en wel het volgende:
Ik heb als kind op de Koningin Wilhelminaschool gezeten van 1975 tot en met 1979 (dus van (oude) klas 1 t/m 4).
In deze periode bestond de school 75 jaar en ter herinnering hieraan heeft iedereen toen een Parkerpen gekregen met als inscriptie ‘Koningin Wilhelmina School 75 jaar’.
Deze pen heb ik nog steeds en schrijf er zelfs nog steeds mee (ben nu 38, dus ik heb hem al best een poosje).
Wat ik nu graag zou willen weten is welk jaar het nu precies geweest is dat de KWS 75 jaar bestond en dus in welk jaar de school opgericht is.

Yvonne van Walstijn-Wijnen

————————————-
Beste Yvonne, boven mijn verhaal staat een foto van de gevelsteen: “DE VREEZE DES HEEREN IS HET BEGINSEL DER WIJSHEID”, met daarboven het jaartal 1901.
Dus 75 jaar later in 1976 zou de school dus 75 jaar bestaan hebben.
Leuk dat je reageerde op mijn verhaal.
In 1981 bestond de school 80 jaar. Toen zat mijn oudste zoon Rick Zijp in de tweede klas en kreeg handwerkles (punniken) van mijn tante Gre. Tijdens dat feest ben ik nog in de school geweest en is er door één van de toemalige leerkrachten diverse foto’s gemaakt oa. van mij met Jouke van Asperen en Jan Moen.
Als de betreffende leerkracht die foto’s nog heeft en dit leest en herinnert, zou ik graag een afdruk willen krijgen. Ook kregen alle kinderen een tegeltje van de Kon. Wilhelminaschool tgh. van dat 80 jarige bestaan.
De Koningin Wilhelminaschool werd ook Klompenschool genoemd omdat sommige kinderen in de beginjaren op klompen naar school gingen waaronder mijn vader Marten Jacob Zijp en zijn broers Her en Jacob Marten Zijp. Dat tegeltje heb ik ook nog steeds. Een aantal jaren daarna is deze school gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen.
Nogmaals leuk dat je reageerde en ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt.

Met vriendelijke groeten
Kees Zijp

Share.

1 reactie

  1. Esther Goulooze on

    Ik heb ook nog handwerk les van juf zijp gehad… van een bona vloot een mini ledikantje gemaakt

Leave A Reply