010 – Kon. Wilhelminaschool

0

Aan Kees Zijp: Een reaktie na drie jaar is niet echt overhaast,maar evengoed…
De naam Tryfosa komt inderdaad uit de bijbel:Romeinen 16:12 – ‘Groet Tryphéna en Tryfosa, vrouwen die zich moeite gegeven hebben in den Here’ Waarom die naam ooit gekozen is weet ik niet. Of je van deze wetenschap nu echt gelukkiger wordt vraag ik me af, maar in elk geval succes ermee!

Hartelijke groet,
Lucie ( Vos-)Thomas

——————————————–
Elke reaktie maakt mij gelukkig vooral als het er 1 is van mijn “oude” kleuterschool juf. Ik denk dat ik alweer weet wie u bent.
Had of heeft u nu nog een bril?. In mijn kleuterschooltijd was dat zo’n jaren 50 vleugelbril, of zit ik er naast?. Op schoolbank.nl staat een foto van de verhuizing van de Wakkerstraat naar de Rudolf Diesselstraat het Zonnehoekje waarop u ook staat.
We zijn nooit oud om te leren, degene die die naam bedachten waren Christelijke mensen die de vrouw Tryphosa uit de tijd van Petrus, zagen als een Godvruchtige vrouw die voor kleine kinderen zorgde, denk ik zo, want het waren allemaal vrouwen die op de kleuterschool de kinderen de eerste belangrijke levenslessen gaven, behalve onze eigen moeders dan, zoals juf Kiesewetter, Broekhuis en natuurlijk u. Na 54 jaar nog hartelijk dank.

Met vriendelijke groeten
Kees Zijp.

Share.

Leave A Reply