021 – Pieter van Netten naar FORTIUS

0

Bron: hetamsterdamschevoetbal.nl

Pieter van Netten naar FORTIUS

Pieter van Netten is de nieuwe trainer van zondag vierde klasser Fortius. De Amsterdammer, die in het verleden onder meer speelde voor Blauw Wit, komt over van Saenden. Van Netten tekende voor een seizoen.

“Ik ben zelf Amsterdammer. De mentaliteit is mij niet vreemd en bij Fortius tref ik een prima, zeer gemêleerde groep. Stuk voor stuk goede ervaren voetballers waar wat mee te doen is”, zegt hij tegen de Zaanse Sportkrant.

Van Netten was drie seizoenen werkzaam bij Saenden en kiest bewust voor een andere omgeving. “ Ik had al besloten om er na dit seizoen mee te stoppen. Ik wilde eerste even de kat uit de boom kijken maar in de regio Zaandam was niets voor handen en toen zag ik da vacature bij Fortius. Peter Kost, de zoon van de voorzitter, is een goede kennis van mij. Het is de eerste keer dat ik solliciteer en meteen is het raak.”

Van Netten was negen jaar werkzaam in het Zaanse voetbal maar keert nu terug naar Amsterdam war hij zijn trainersloopbaan begon bij Buitenveldert. Van Netten woont tegenwoordig in Assendelft maar voor ziet geen problemen met de reisafstand. Afspraken over prestaties heeft hij niet gemaakt: “ Gewoon lekker meedraaien en dan zien we wel wat er mogelijk is.”

Ook voor de volgend jaar weer te starten zaterdag 1 heeft Fortius een nieuwe trainer gevonden. Carlos Alarcon Vidal, nu ook trainer van De Meer zondag, zal die taak op zich nemen. Met de invulling van de functie van hoofdtrainer heeft Fortius na wat onrustige tijden, Van Vark stapte op bij de zondag en het zaterdag team werd zelfs uit de competitie genomen, eindelijk weer wat rust.

—————————————–

Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply