026 – Reacties

0

Wilhelmina Heri ik heb tot en met de vierde klas op deze school gezeten.eerst bij mevr.moree toen ze zo ziek was dat ze geen les meer kon geven kregen we mevr.troost aan deze vrouw heb ik geen goede herinneringen!!

Tonny van Bussel Ik kan me nog de heer Bamberg en de heer Manuel herinneren en de gymleraar, de heer Bühling.

Erik Verhoeven De Heer Manuel was het Hoofd. Hij kwam in de loop van de eerste klas eens binnen lopen en gaf mijn onderwijzeres juffrouw Klinkert een uitbrander toen hij zag dat ik links schreef. “Op mijn school wordt niets links geschreven”. Vandaar mijn beroerde (rechter)handschrift.

Erik Verhoeven Juffrouw Klinkert 3 jaar gehad. Heerlijke herinneringen. Daarna in de 4e de oude juffrouw Drees die lastige kinderen aan de haren trok en overspannen verdween. Daarna een stuk of tien invallers. In de 5e en 6e de sympathieke voortreffelijke leerkracht, de oudere heer Lammers. Hij bracht ons weer in het gareel. Leverde 7 leerlingen af aan het gymnasium en 6 aan het lyceum

AH Schouten Buhling woonde op de Linnaeusparkweg en had daar ook een praktijk waar hij dames gymnastiek les gaf en ook aan Mensendieck oefeningen deed. Van 1940 tot 1946 op de v.d.Waals gezeten. Tot de 4e klas bij mevr.v.Waay en daarna bij mijnheer Lammers. Was een leuke school maar wel streng. De heer Manuel het hoofd van de school wilde zo mogelijk alle kinderen naar de HBS of Gymnasium hebben.als je je best niet deed kon een flinke klets krijgen. Moest een keer met een gescheurde oorlel naar de apotheek , zo hard werd ik uit de schoolbank getrokken.

Frans Zandbergen Leuke tijd gehad, eerst bij mevrouw Bakker, daarna heel even de heer Sonneveld met direct daarna meester Timmer, maar de leukste tijd de laatste 2 school jaar met meester Henk de Gooijer. In 2017 nog een reünie gehad met bijna alle klasgenoten en meester. Proberen jaarlijks nog bij een te komen.

Ingrid Brands Linker deel van het gebouw was de Lorentzschool. Schooljaar 1969-1970 was het laatste jaar van deze school. In zat toen in de zesde klas. Daarna hield de school op te bestaan en werd het in zijn geheel de van der Waalsschool.

Christa Wigmans Schleiffert
Ik heb maar 1 jaar op die school gezeten. Mijn zus langer.
Ik heb niet veel herinneringen was eerste klas. Weet alleen dat de juf lang haar en het altijd borstelde en met die borstel op het bord sloeg en hele korte rokken droeg. Ze woonde in de laplacestraat

Share.

Leave A Reply