028 – KWS van 1963 – 1969

1

Juf Ritchie was in de eerste klas. In de tweede klas hadden we juffrouw Bac. In de derde klas weet ik niet meer en in de vierde klas meester Visser. Die heeft nog eens bij ons thuis gegeten i.v.m. een ouderavond of zo. Dan in de vijfde klas meester van der Louw of was het al meester Groenewoud? Daar kregen we ook Franse les van. On de zesde klas kregen we meester Mijnarends. Daar kregen we ook Engelse les van. Van een hele lieve vrouw, die op de Ringdijk woonde, kregen we handwerkles. In de vijfde en zesde naar schoolzwemmen in het Sportfondsenbad. Mijn vriendinnetje was Douwien Jansen van de Transvaalkade.

Op de kleuterschool Zonnehoek hadden we Lucie Thomas. Mijn oudere broer Rik heeft daar, meen ik, nog verkering mee gehad. In ieder geval kwam ze bij ons regelmatig thuis op de Linnaeuskade 5.

Frieda A. de Baat

Share.

1 reactie

  1. Wat geweldig om dit bericht opeens voorbij te zien komen Frieda. Ja, wij waren hartsvriendinnen!
    Ik heb echt fijne herinneringen aan mijn jeugd in Oost.
    Ik hoop dat het goed met je gaat en je je draai in het leven hebt gevonden 🙂 Ik heb 9 jaar in Canada gewoond, maar na m’n scheiding in 2013 ben ik weer terug en woon nu in Hoofddorp. En, uiteraard maken we het beste van het leven, zoals we van onze ouders geleerd hebben!
    Hartelijke groeten, Douwien Jansen

Leave A Reply