043 – Jan van der Pol ontvangt de Andreaspenning

0


6 November 2019

Vandaag, 6 november 2019, werd na afloop van de training van het Walking Football Team, waar hij helaas wegens een blessure niet aan kon deelnemen, door Maarten Poorter, wethouder van Sport, aan Jan v.d. Pol de Andreaspenning uitgereikt wegens zijn verdiensten voor Geuzen Middenmeer.

Jan is 44 jaar secretaris van Geuzen en later van GeuzenMiddenmeer geweest. Het is een terecht teken van waardering voor het werk dat hij al die jaren belangeloos heeft verricht.
Daarnaast kreeg hij van de club nog een mooi shirt met 44 erop en van zijn teamgenoten bloemen en een Ajax-broodtrommel. Na afloop werd er nog een groepsfoto genomen.

De Andreaspenning is een onderscheiding van de gemeente Amsterdam. De penning wordt uitgereikt aan personen die voor de stad prestaties met een landelijke uitstraling hebben verricht op het gebied van sport, wetenschap, journalistiek, kunst, politiek, economie, media, onderwijs of musea. De Andreaspenning kan ook worden verleend aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een stichting of vereniging met een maatschappelijk doel hebben ingezet.De naam Andreaspenning refereert aan de drie andreaskruisen in het Amsterdamse stadswapen

Het is niet de eerste onderscheiding die hem werd uitgereikt. Jan was dit seizoen 62 jaar aan de club verbonden. Op 14 oktober 1985 is hij wegens zijn verdiensten voor de vereniging benoemd tot Erelid. In 2006 is hij zelfs lid in de Orde van Oranje Nassau geworden op voordracht van onze vereniging. Op 31 maart 1995 ontving Jan van de KNVB de Zilveren Speld en op 4 januari 2010 de Gouden Speld. Op 17 november 2014 is Jan door de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB. De Oorkonde een De Gouden Speld zijn hem uitgereikt en opgespeld namens de KNVB door Peter van Leeuwen.

Jan, van harte gefeliciteerd!

Foto’s: Jo Haen

De Andreaspenning

De bijbehorende oorkonde.

De Ajax-broodtrommel uitgereikt door een Feijenoordsupporter!!

Bloemen voor zijn vriendin uitgereikt door de voorzitter van GeuzenMiddenmeer.

Rugnummer 44!

Jan, trots op zijn shirt!

Het groepsfoto op het veld samen met de wethouder Maarten Poorter.

Nummer 44 in het midden!

Share.

Leave A Reply