048 – `Pipo huifkar’ vervangt tijdelijk kantine

0

Nu de seizoensstart langzaam maar erg zeker dichterbij komt, even een update van Ronald Nijsen over onze accommodatie. Status van de bouw en hoe overbruggen we de weken/maanden tot alles klaar is? Ten slotte wat over de velden.

Update bouw
Op 3 juli heb ik jullie op de site uitgelegd wat er in de voorbereiding zoal op ons pad kwam. Met name een redelijke fikse aanpassing van de plannen als gevolg van een negatief advies van de welstandscommissie. Met lichte vertraging kon de sloop (eerst) en bouw (later) begin juli toch beginnen. Tussendoor nog bouwvak maar vanaf afgelopen dinsdag wordt er met 6/7 mannen van aannemer Riezebos vol gas gegeven. En worden de contouren van de nieuwbouw steeds duidelijker, zie foto’s. Gaat echt heel mooi worden. Helaas hebben de noodzakelijke aanpassingen maar ook ander meerwerk geleid tot een behoorlijk aanzienlijke extra investering. In de veronderstelling dat we ook over dit meerwerk subsidie krijgen (aanvraag ligt momenteel bij de gemeente) kan bruintje het – mede door een financieel meevallend seizoen 18/19- nog net trekken. Ook al wordt er nu dus hard gewerkt, het zal toch ergens in oktober worden voor we het feestelijke eerste biertje in de nieuwe kantine kunnen drinken. Een exacte datum durf ik nog niet te noemen. We houden jullie op de hoogte. Tijdens de verbouwing blijft de winkel natuurlijk gewoon open, maar hoe dan?

WV tijdens de verbouwing
Paul en Anneke berichtten er al over: de Voorzet wordt het kloppend hart van de club, doordeweeks ook functionerend als kantine (zie foto: Mirek in actie). Echter: op weekend-dagen is de Voorzet echt veel te klein om als kantine en “bestuurskamer” tegelijk te dienen. Onze club-manager Ed van de Wijgerd kwam op het lumineuze idee een “pipo-wagen” aan te schaffen. Zo gezegd zo gedaan, vanmiddag is-ie geleverd, zie foto. In deze kar zal een mobiele tap gemonteerd worden. En een keukentje met simpele dingen: wel een bakplaat, geen frituur. Wilfred Genee kan trots op ons zijn, althans tot eind oktober. Duidelijk is dat het flink improviseren is tot de vernieuwde kantine open gaat. Dat heeft natuurlijk ook wel iets: graag jullie begrip! We hopen natuurlijk op mooi, in ieder geval droog weer. Neem wat warms mee als het wat kouder is, voor op het terras. Overigens: wie een leuke naam voor onze pipo-wagen weet, laat me weten!

Begin seizoen, status velden
Dit weekend nog geen officiële wedstrijden. Aanstaande zondag de Open dag voor de jeugd, zie elders op de site. Volgend weekend komen vrijwel alle WV-teams voor de beker in actie. Pas dan (dus vanaf zaterdag 31 augustus) zijn de grasvelden weer beschikbaar. Ondanks flinke perioden van droogte liggen die er dankzij de goede zorgen van sportpark-beheer zo op het oog prima bij. Ook dit seizoen spelen we dus zowel op zaterdag als op zondag op 4 kunstgrasvelden en 2 grasvelden. De twee kunstgrasvelden achter de kantine (na de verbouwing veel gemakkelijker bereikbaar, zie foto) zullen in de zomer van 2020 vernieuwd worden.

Tot zover. Alle WV-ers een prachtig seizoen gewenst!

Ronald Nijsen

De ‘pipokar’ op weg naar de plek van bestemming. Verenigingsmanager Ed draagt zijn steentje bij.

Daar staat-ie!

Mirek in actie in De Voorzet

Projectleider Joost in de doorkijk naar de kg’s

De mannen van Riezebos vervolgen na de bouwvak onverdroten hun werkzaamheden aan de kantine. Binnen…

… en buiten

Share.

Leave A Reply