049 – Mee naar Vlissingen, amateur-kampioenschap

0

Donderdags na de A 1 training kreeg ik te horen dat ik mee moest naar Vlissingen, de eerste tegenstander voor het amateurkampioenschap van Nederland. Dat was wat, ik mocht met de voetbalsterren die al zoveel kampioenschappen hadden behaald mee. Ik was net geen 17 jaar dus een hele eer. De bus helemaal vol met spelers en vrouwen, het voltallig bestuur, het leek wel een feestelijk uitstapje.

In de bus kwam de trainer (Rinus Michiels) naast me zitten en deelde mij mee dat ik mee moest spelen. Gelijk werd de reis anders. Later bij de wedstrijdbespreking stond mijn naam op het bord tussen al die grote namen. Wat ik wel onthouden heb dat niemand van de spelers dat schijnbaar gek vond. Op de bespreking werd wel even gezegd dat mijn tegenstander Roger Moens was die op dat moment topscorer van Vlissingen was. Bijzonder was dat ik het weekend daarvoor nog met de A junioren voor 50 mensen publiek speelde en in Vlissingen voor ruim 5000 fanatieke Zeeuwen.
Jos Dijkstra

De club op reis naar Vlissingen, kampioenschap amateurs van Nederland – foto: Jos Dijkstra – Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply