052 – Kampioen spelregels 1975

1

Toen JOS naar de Toekomst ging verhuizen heb ik een brief naar de voorzitter geschreven dat wij als club het monument mee moesten verhuizen. Dat werd me niet in dank afgenomen. De eerste blunder ligt dan ook bij JOS zelf; dat TABA het daarna alsnog heeft laten verwijderen is zeer te betreuren, maar ‘wij’ hadden zelf onze verantwoordelijkheid moeten nemen.

Ik ben dus een paar jaar ouder dan Joop Vlug. Samen zaten we in een team dat meedeed aan de spelregelwedstrijden in Amsterdam en het district. Met succes, zie de foto’s zoals ze gepubliceerd zijn in het Parool.

Ik was geen geweldige voetballer, speelde laatste man en Rinus Israël (toen DWS) was mijn held. Ook ik mocht een enkele keer reserve zijn bij het eerste en was grensrechter als de vaste grensrechter afwezig was. Ik kende de spelregels beter dan de spelers en weigerde altijd partijdig te zijn. Werd me door de spelers (en publiek!) niet in dank afgenomen. Gert Both en de broers Bregman (Kees en Bart) vond ik fantastisch. De familie Parree was de club welgezind (zullen we maar zeggen). Wellicht een volgende keer meer.
Met vriendelijke groet,
Wim Koekenbier.

Wie helpt ons aan de namen?

Joop Vlug, Oscar Schirmann, Wim Koekenbier, Han Nellen, Stan Verstraten, Huub v/d Vaart.
Joop Pieneman

Kampioen spelregels – 1975 – Foto: Wim Koekenbier – Alle rechten voorbehouden

Share.

1 reactie

Leave A Reply