052 – Van der Meulen krijgt nieuwe functie binnen GeuzenMiddenmeer

0

Bron: hetamsterdamschevoetbal.nl

Ferry van der Meulen gaat binnen GeuzenMiddenmeer aan de slag als Hoofdopleidingen Bovenbouw. Van Der Meulen, inmiddels als zo’n tien jaar actief bij de club, maakte afgelopen januari bekend te stoppen als trainer van de zaterdagselectie.

De trainer voelt met deze aanstelling het vertrouwen van de club en wilt dat dan ook maar al te graag terugbetalen. “Toen ze mij hiervoor benaderden, voelde ik me enorm vereerd. Het bestuur van de club is de afgelopen twee jaar enorm verjongd. Zo is bijvoorbeeld het beleidsplan uit het stof gehaald en ik denk dat ik nog meer frisse energie binnen de club kan aanbrengen.” Robert Overkleeft, technisch manager van de club vertelt: “Ferry is de beoogd opvolger van Carlos Alarcon Vidal en mij. Ik zal Ferry gaan begeleiden om binnen 5 jaar hoofd van de technische staf van GeuzenMiddenmeer te zijn.” Alarcon Vidal is op dit moment hoofd van de onderbouw en trainer van de zondagselectie.

Van der Meulen, inmiddels ook bezig met de KNVB-opleiding hoofd jeugdopleidingen, zal de hoofdtrainers, selectietrainers en oudertrainers op technisch gebied begeleiden op de maandag, vrijdag, zaterdag en zondag. Daarnaast wordt hij ook hoofdtrainer van de JO17 en JO13.

Doelstelling
Daarbij heeft de club een aantal doelen opgesteld, waarvan Van der Meulen de belangrijkste opsomt: “Op korte termijn willen we door middel van gevarieerde oefenstoffen de spelers prikkelen, zodat ze met plezier naar de training blijven gaan. Daarnaast merken we dat spelers vaak als ze wat ouder worden de club verlaten, omdat ze op een hoger niveau willen spelen. We willen deze jongens graag behouden, mede door het niveau van de trainers te verhogen.”

“Tot slot het belangrijkste doel: Dat we over zo’n 3 à 5 jaar jongens zien doorstromen naar de zondagselectie, dan heb ik mijn taak redelijk volbracht.” Ook Overkleeft beaamt dat doel: “Over 3 jaar willen we een stabiele derdeklasser zijn met eigen jeugd. Om de overstap van de O19 naar de selectie makkelijker te maken, gaan Carlos en Ferry in ieder geval één keer per maand een voetbalacitiviteit voor Jong GeuzenMiddenmeer organiseren.”

De wegen van Ferry van der Meulen en GeuzenMiddenmeer scheiden na afloop van dit seizoen. De hoofdtrainer is momenteel bezig met zijn zesde seizoen en staat momenteel onderaan in de derde klasse Zaterdag. “Het heeft niets met de resultaten te maken, maar zowel de spelers als ik zijn toe aan een nieuwe uitdaging.”

“Je moet allereerst kritisch naar jezelf zijn, kan je nog de spelers nog genoeg raken en prikkelen? Ik kon daar niet meer een volledig positief antwoord op geven. Vervolgens heb ik dat aan de groep verteld en zij stonden daar hetzelfde in. We waren allebei toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Van der Meulen.

Terugblik
Van der Meulen blikt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij de club. Hij kreeg zes jaar geleden de kans om als beginnende trainer aan het werk te gaan. “We startten met twee jaar in de reserve 4e klasse. Er stond totaal geen druk op, presteren was leuk, maar niet ten koste van alles. Vervolgens werden we met dit team de Zaterdag 1. Door de tijd heen zijn we zelf wat serieuzer geworden en werden we ook serieuzer genomen.”

Afmaken van het seizoen
Het team en de trainer hebben er bewust voor gekozen om het seizoen samen af te maken. De trainer vertelt: “We hebben in zes jaar heel veel meegemaakt. We begonnen met een soort trainer-speler relatie, maar ik kan wel zeggen dat we echt vrienden zijn geworden.” De mindere resultaten hebben daar volgens Van der Meulen geen invloed op: “We wisten aan het begin van het seizoen waar we aan begonnen. Het is gewoon een hele grote uitdaging. Na de winterstop heb ik er overigens nog altijd alle vertrouwen in om te handhaven, aangezien een aantal jongens van blessures terugkomen.”

Toekomstbeeld
“Dit team heeft aangegeven dat ze bij elkaar willen blijven, de nieuwe trainer krijgt daarom een enorm gemotiveerde groep en dat is mooi om te zien”, kijkt Van der Meulen in de toekomst. Zijn eigen toekomst laat hij nog een beetje in het midden. “Het liefst zou ik een tweede elftal op een aardig niveau willen trainen, waarna ik kan aansluiten of assisteren bij het eerste. Dan doe ik eigenlijk een stapje terug en kan ik in de toekomst weer twee stappen vooruit doen. Mocht deze kans er niet komen, dan doe ik even een jaartje niets.”

Share.

Leave A Reply