006 – Willy van Loenen

0

Leuk om je reactie te lezen. Roni Scheffers en Ineke Aussen (ze werd toen nog ‘Zusje’ genoemd door haar tantes), kan ik me goed herinneren, de anderen niet. Wij zaten bij juffr. Heijenk in de klas, de anderen misschien in een parallelklas? (Roni, Ineke en ik werden van tijd tot tijd door Mej. Heijenk apart genomen om speciaal voor het Lyceum bijgespijkerd te worden.) Zusje was door haar tantes in huis genomen nadat haar ouders gedeporteerd waren. Ik was vreselijk verliefd op haar, durfde dat helemaal niet te zeggen, en ze is later getrouwd met Rindert Keestra, een huisarts in een dorpje bij Zutfen. Helaas is ze al jaren geleden overleden aan pancreaskanker. Rindert heeft hemel en aarde bewogen om een werkende kuur te vinden, maar ondanks alle inspanningen is dat niet gelukt.

Roni heb ik ook nog wel gezien na het eindexamen, ze is naar Delft gegaan om daar te studeren. De laatste keer dat ik haar zag, zag ze er helaas niet zo goed uit: nogal dik en heel zwaar opgemaakt, erg verschillend van het frisse meisje van vroeger. Ik vraag me nog steeds af hoe het met haar gegaan is.

Rob van Albada

Share.

Leave A Reply