063 – ‘Jopie, niet iedereen is zo gek van Ajax als jij’

0

Ik herinner me nog het volgende van voetbalclub ODOS: Ik ging als elfjarige ooit eens naar een wedstrijd van ze kijken, was nieuwsgierig naar het zg cabaret-elftal, zij stonden na elk doelpunt op hun hoofd en dat wilde ik weleens zien. De ingang van de sportvelden lagen pal naast die van Ajax waar het heel druk was met o.a. politie te paard om alle fans naar binnen te dirigeren. Daar voorbij stond een groepje jongens van mijn leeftijd die mij sommeerden om onmiddellijk om te draaien om naar de Ajaxwedstrijd te gaan.

Toen ik ze vertelde naar Odos te gaan werden zij een beetje pissig op mij en een van de jongens greep mij beet om mij zo te dwingen naar Ajax te gaan. Toen er een paar mannen aankwamen riepen de andere jongens ‘Jopie laat haar gaan ze mag er toch niet in.’ Een van de mannen zei toen ‘Jopie niet iedereen is zo gek van Ajax als jij’. Na dit voorval durfde ik niet meer naar die sportvelden te gaan. Ik hoorde van vriendinnetjes dat het Jopie Cruyff was een heel fanatiek Ajaxvoetballertje…..

Wil Janssen

Share.

Leave A Reply