007 – Gewild in televisieseries…

1

In 1955 ging ik hier naar de kleuterschool, en nu, meer dan een halve eeuw later zie ik hem regelmatig terug op de televisie als de hippe school van rijke Amsterdammers die in spannende problemen komen. Regelmatig worden de kinderen in de series Vlucht HS 13 en Klem daar van school gehaald door hun ouders en herken ik de platanen voor het plein. Kijk, daar maakt de camera een draai en zie je de Radioweg, waarlangs ik naar huis liep. In m’n eentje, want weggebracht en opgehaald worden was er niet bij. Behalve die keer dat ik moest nablijven en mijn moeder ongerust kwam kijken waar ik bleef. In de klas waar de pappa’s uit Klem naar een ouderavond gaan.

Lidewij Kemme

Share.

1 reactie

  1. Coco glass-poot on

    Heerlijke tijd gehad, Kleuterschool Juffrouw Stam, Onderbouw Juffrouw Harder, bovenbouw Meneer van Eeden, Zat er vanaf 1954 tot 1960. Wat me niet zo beviel was het halfjaarlijkse bezoek van de schooltandarts, Ik moest steevast de lange weg naar dat kamertje maken, ik zag het al als de assistente met de witte kaarten de klas in kwam

Leave A Reply