100%Voetbal is verhuisd naar de Watergraafsmeer

0

9 april 2019

Door: Jo Haen

Al in 1936 adverteerde Sporthandel H. Verduin, Pretoriusstraat 2,  met ‘Voetbalschoenen en Kleeding, dus het aangewezen adres voor Oost’. Na Verduin nam de heer A.A. Zielhorst de zaak over en gaf Meer-leden 10% korting! C. van den Bogaard nam het stokje over, daarna werd zijn dochter Franca eigenaresse totdat de zaak in 2011 werd overgenomen door medewerker Liam Westerveld, die er de naam 100%Voetbal aan gaf.

En nu in 2019 is de zaak, die dus al ruim 80 jaar bestaat en een begrip is in Amsterdam Oost, verhuisd naar een groter pand aan de Middenweg en wel in de voormalige damesmodezaak op nummer 261 op de hoek van het Christiaan Huygensplein. Een groot voordeel is dat de winkel nu dichter bij de voetbalverenigingen en de velden zit.

Foto: Jo Haen – van Langen

Dinsdagavond 9 april om 20.00 uur was het dan zover: de opening van de nieuwe winkel. Via een ereboog van witte en zwarte ballonnen kwam je de prachtig ingerichte zaak binnen. Ruim, licht, heel modern, overzichtelijk, met kleedruimtes, een hoekje voor de kinderen en uiteraard heel veel sportkleding.

Foto: Jo Haen – van Langen

Een lust voor het oog. Voetbalschoenen in alle soorten en maten, die er tegenwoordig heel anders uitzien dan de ouderwetse kicksen met afschroefbare noppen waarop vroeger gevoetbald werd!
Onder het genot van een drankje bekeken de massaal toegestroomde genodigden, waaronder uiteraard veel mensen van de voetbalclubs van sportpark Voorland/Middenmeer de prachtige winkel.

Foto: Jo Haen – van Langen

Een van de eigenaren, Liam Westerveld, verwelkomde alle aanwezigen. Hij begon met zijn vrouw te bedanken, die de laatste tijd natuurlijk door alle hectiek en spanning veel van haar man had moeten slikken! Ook de sportverenigingen, leveranciers en aannemer kwamen aan de beurt en werden bedankt. Daarna sprak Jeroen Kroese van 100%Voetbal, die een geheel eigen draai gaf aan de betekenis van de drie Andreaskruizen op de Amsterdamse vlag. En tevens was  Ryan Gravenberch, 17 jaar, en supertalent bij Ajax, aanwezig om een extra feestelijk tintje aan dit gebeuren te geven. Hij onthulde, samen met Liam, het nieuwe logo, dat achter de Amsterdamse vlag met de 3 Andreaskruizen verscholen was geweest.

Foto: Jo Haen – van Langen

Met een glaasje champagne werd er getoast en werd de nieuwe winkel ingewijd!

100%Voetbal: Welkom in de Watergraafsmeer en Liam Westerveld, Robbert Stuut, Tess Abbenhues en alle andere medewerkers namens Vrienden van Watergraafsmeer en a.s.v. Fortius: heel veel succes.

Zie HIER de openingsvideo van hetamsterdamschevoetbal.nl

Share.

Leave A Reply