112 – Het ontstaan van Meerboys

2

a.s.v. Meerboys – 1926 – Het eerste terrein was de zandvlakte aan het einde van de Hogeweg op de toen geheten Langeweg. Nu Archimedesweg. Na elke wedstrijd werden de doelpalen weggehaald en het wassen ging met slootwater. Alle rechten voorbehouden

Begin 1925 was er een buurtvereniging uit de Wetbuurt die de naam droeg van “Amstelkring”. Toen velen de edele voetbalsport wilden gaan beoefenen, waar de Amstelkringbestuurders niet veel voor voelden, geraakten enige mensen op drift en gingen hun zin doordrijven.

Het waren de heren Bouquet en Leeflang die bij de heer Boelhouwer thuis in de Simon Stevinstraat bijeenkwamen en een vereniging oprichtten die de naam Meerboys kreeg.
Het eerste bestuur bestond uit de heren Boelhouwer, Bouquet, Leeflang, Ruth en Wijsman. Deze heren togen naar het Weesperplein waar het kantoor van de toenmalige A.V.V.B. was gevestigd. De inschrijving was met 2 seniorenteams en 1 aspirantenelftal.
Het eerste terrein was de zandvlakte aan het einde van de Hogeweg op de toen geheten Langeweg. Nu Archimedesweg. Na elke wedstrijd werden de doelpalen weggehaald en het wassen ging met slootwater.

Moeilijkheden waren er toen ook al genoeg, als toegang tot het terrein was er een bruggetje gemaakt. Nauwelijks was dit bruggetje gereed of de sterke arm gelastte om het weer af te breken.
De omwonenden van de zandvelden lagen uit hun vensters te kijken en lachten toen nog schamper om die dwazen die als een bezetene achter een bal aanliepen. 3 jaar heeft Meerboys op dit zandveld gespeeld.

Zwart-wit foto ingekleurd

Share.

2 reacties

  1. Jimmy Reinders on

    Ik ben op zoek naar de exacte locatie van deze foto. Weet iemand of de huizen op de achtergrond nog bestaan?

  2. Beste Jimmy,
    De foto is genomen op de Archimedesweg, ongeveer op de plek van het treinviaduct. Voor de bouw van dit viaduct is een aantal huizen gesloopt. Er zijn nog wat huizen, die aan de linkerkant staan, bewaard gebleven. Ik zal morgen een foto zoeken waar dat te zien is.
    Vr.groeten,
    Jo Haen

Leave A Reply