132 – Wij zijn al (bijna) 100 jaar Zeeburgia: input jubileumboek gevraagd

0

Volgend seizoen is het groot feest bij Zeeburgia. Wij bestaan dan namelijk honderd jaar! En dat gaan wij vieren. Inmiddels hebben onze vaste huisstylist Floor Wesseling en -columnist Eric Schuit de handen ineen geslagen en zijn druk bezig om 100 jaar Zeeburgia op een unieke wijze in boekvorm te vereeuwigen.
Zeeburgia is namelijk in die honderd jaar een begrip geworden in Nederland. Een onvervalste Amsterdamse volksclub met een unieke identiteit. De makers, die al jaren bij Zeeburgia rondlopen, willen vanuit die gedachte een memorabel koffietafelboek maken dat begin volgend seizoen uitkomt. Inmiddels zijn er al honderden memorabilia in ons archief aanwezig, mede met dank aan Dick Smit.

Het boek zal zeker geen geijkte opsomming worden van alle uitslagen en standen door de jaren heen. Wij gaan ons namelijk richten op hetgeen ons in 100 jaar uniek heeft gemaakt. Met bijzondere aandacht voor onze uitstraling als echte volksclub, talentenfabriek, een collage aan unieke Zeeburgianen en gebeurtenissen in individuele verhaallijnen.

Heb jij mooie input die we niet moeten missen? Breng dit langs bij de club!
100 jaar is echter een lange tijd en hoewel wij denken al het nodige unieke materiaal verzameld te hebben, weten wij ook zeker dat er nog heel veel enorm bruikbaar materiaal elders is. Waar denken wij dan aan?
Origineel fotomateriaal van speciale gebeurtenissen (met name foto’s waar heel veel Zeeburgianen op staan; zoals bij gezamenlijke buitenlandse toernooien etc.)
Memorabilia zoals krantenknipsels, vaantjes, etc.
Aangezien wij de voorkeur geven aan origineel materiaal en dit op een professionele wijze in ons boek willen verwerken, vragen wij u om uw materiaal in een afgesloten brief of pakket met naam tijdelijk in te leveren bij Antonio in het wedstrijdsecretariaat op de club. Wij zorgen ervoor dat u het materiaal (indien gewenst) binnen een paar weken weer kunt ophalen.

Suggesties voor unieke gebeurtenissen zijn natuurlijk ook altijd welkom en kunt u sturen naar: jubileum@zeeburgia.nl.

Share.

Leave A Reply