143 – Jubileumreceptie 100 jarig bestaan groot succes

0

Bron: Zeeburgia.nl

Precies 100 jaar na de oprichting vond op 28 juni 2019 de jubileumreceptie plaats om hierbij stil te staan. Vele clubs, maatschappelijke partners, huidige trainers, ereleden, leden van verdienste en nog veel meer Zeeburgianen waren hierbij aanwezig.

Onder aanvoering van Freek de Jonge werd een prachtig programma afgewerkt. Zo ontving Zeeburgia ontving uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim de jubileumpenning van de stad Amsterdam, benoemde de KNVB Dick Smit tot lid van verdienste en onderscheidde de KNVB Rogier de Waal met de Gouden Scheidsrechtersspeld. Rally Rijkschroeff werd dit jaar gekozen tot Vrijwilliger van het jaar, vanwege zijn fantastische bijdrage aan de professionalisering van de scheidsrechtersafdeling en zijn niet aflatende inzet op onze maatschappelijke projecten zoals de huiswerkbegeleiding. Allemaal van harte!

Foto: Rob Godfried

Foto: Rob Godfried

Foto: Rob Godfried

Foto: Rob Godfried

Foto: Rob Godfried

Huub Wilbrink gaf daarna een toelichting op de verdere jubileumactiviteiten (zie www.100jaarzeeburgia.nl), zoals de jubileumtoernooien in de herfstvakantie georganiseerd door Robert Roosenstein, het jubileumshirt ontworpen door Floor Wesseling, het jubileumboek geschreven door Eric Schuit en natuurlijk de jubileumwedstrijd tegen Klassiek Ajax op 6 september. Het shirt en boek is hier in de webshop te bestellen trouwens en wordt in het najaar geleverd!

Daarna was het tijd voor een prachtig onderdeel: het Team van de Eeuw. Elf spelers en een coach stonden symbool voor alle geledingen en doorsnedes van Zeeburgia door de jaren heen. Van de langst lid zijnde persoon Joop Elzinga, tot de eeuwige supporter Tom Claus,  van de oprichter van het vrouwenvoetbal Merlien Derby tot de trainer/coach Mike Kolf.

Foto: Rob Godfried

Het officiële deel werd afgesloten door de drie baritons Piet Meijer, Ger van Beest en Dick Smit, waarna nog lekker na werd geborreld in de avondzon.

Foto: Rob Godfried

Share.

Leave A Reply