15 – Flits van het eerste elftal – seizoen 1957 – 1958 – (4)

0

Bron: Mario van Laarhoven, redacteur S.M.C. clubblad

SMC -ARTA 4-3
De eerste ontmoeting eindigde in een 3-3 gelijkspel,en het elftal heeft het een en ander in de opstelling veranderd, zo ging Mookhoek naar de reservebank dat tegen Aristos al plaats moest maken voor de herstelde Mario van Laarhoven, ook Theo Smeer de doelpuntenmachine van SMC moest op de reservebank, daarvoor kwam R.v.d.Bos en ook Wim ter Schiphorst moest plaats maken voor de zeer jeugdige speler Begie de Boer.
De nieuwe opstelling van het eerste zag er bijzonder sterk uit, en nu maar hopen dat dit ook zo zal zijn…!!
Na alle spanningen kon SMC opgelucht adem halen,al was de overwinning krap op ARTA slechts 4-3, maar ja , we bleven ongeslagen.
Het viel ons weer opnieuw op ,dat de rechtervleugel het zwakste punt van ons team was.
Het was daarom geen makkelijke wedstrijd,we kwamen voor de rust met 0-1 achter te staan,wat geheel te wijten was aan ons middenveld, zij stuwde de voorhoede te weinig waardoor onze voorhoede te weinig kansen kregen om het ARTA moeilijk te maken. Opa Hannus van Laarhoven wist SMC velen malen te behoeden voor een nog grotere achterstand.
Na de rust ging alles een stuk beter, het leek dat de middenvelders het goed hadden begrepen dat zij de voorhoede beter moesten bereiken.
De voorhoede kreeg het hierdoor veel drukker en konden pressie zetten op de verdediging van ARTA, en het kon dan ook niet uitblijven of nadat Mario van Laarhoven een mooie cornerbal trapte was het Cees Spruit welke deze keihard inkopte, daar kon de goed in vorm zijnde keeper van ARTA niets meer aan doen 1-1.
Nu moesten de jongens doordrukken en dat deden zij dan ook,eerst was het Cor Schultsz 2-1, en daarna kon ook nog Joop Tanus zijn handen omhoog steken,hij maakte 3-1.
De supporters welke de eerste helft met de bij elkaar geknepen billen hebben gezeten,konden nu weer opgelucht adem halen en juichen!
Maar zoals altijd….juich niet voor dat de BEER geschoten is!
Onder luid geschreeuw probeerde de supporters van ARTA hun spelers aan te duwen tot meer, en dat kwam ook snel 3-2.
Maar ons elftal bleek toch niet onder de indruk van dit doelpunt te zijn en knalde direct daarna het vierde doelpunt voor SMC er in 4-2.
Dit doelpunt kwam van R.v.d.Bos nadat hij een corner slecht had genomen kwam toch de bal bij hem terecht en hij bedacht zich geen moment en pats daar hing hij.
ARTA was kennelijk ook niet onder de indruk van ons vierde doelpunt want zij schoten zeer kort na ons vierde doelpunt hun derde doelpunt,dus was het nu 4-3 geworden!
Het was een prachtige wedstrijd, gebracht door beide partijen,de wedstrijd zat vol verrassende spelmomenten, sensatie en daarbij nog de prachtige doelpunten we presteerde het om ongeslagen de leider te blijven in de 3e klasse AVB.
Hier de uitslagen van deze zondag:

ZPC – ADW 4-1
SMC – ARTA 4-3
Oosterpark – Aristos 4-4
BWB – Geinburgia 1-4
KDO – Muiden 1-0

Foto: Mario van Laarhoven – Gelukkig we hebben gewonnen van ARTA, Mario van Laarhoven samen met de reservespelers o.a links Okatan

Share.

Leave A Reply