034 – 1e Old Stars Walking Football Toernooi op 5 juni 2019

0

5 juni 2019

Door: Jo Haen (1939) Geboren in Purmerend. Woont sinds 1963 in de Watergraafsmeer. Samen met Ron de Wit beheert zij deze website. Ze schrijft verhalen, interviewt mensen in de WGM en organiseert verhalenwandelingen.

Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Op woensdag 5 september 2018 was de kick-off van het OldStars walking football met OldStars-trainer Sonny Silooy op Sportpark Voorland op de velden van GeuzenMiddenmeer. Georganiseerd door Kees Zijp van GeuzenMiddenmeer en Rein Fransen van TOS-Actief.
De deelnemers bestonden toen hoofdzakelijk uit oud-leden van die twee verenigingen, die zich later opsplitsten in een afdeling Walking football bij GeuzenMiddenmeer en een van TOS-Actief. Dit had te maken met het tijdstip van training.

En vandaag, woensdag 5 juni 2019, werd het eerste toernooi georganiseerd, weer op de velden van GeuzenMiddenmeer: het 1e GeuzenMiddenmeer Old Stars Walking Football Meeting. En weer door Kees Zijp, uw gastheer, zoals op de rug van zijn shirt te lezen stond.
Er deden 5 teams aan mee: GeuzenMiddenmeer, Only Friends, Zuid Oost United, en TOS Actief met 2 teams. Voor de goede orde: bij deze sport spelen mannen en vrouwen door elkaar.

Na het maken van een groepsfoto werd er afgetrapt om 11 uur. De wedstrijdjes duurden een kwartier, waarbij het behoorlijk fanatiek toeging, al stond het plezier voorop. Het viel me wel op dat de regel niet rennen met en zonder bal niet al te serieus genomen werd. Maar gele kaarten heb ik niet zien uitreiken!
Om 12 uur was het tijd voor de lunch in de kantine van GeuzenMiddenmeer. En sporten maakt hongerig en er moest energie verzameld worden voor de volgende wedstrijden, die om 12.50 uur begonnen.

Uitslagen weet ik niet, dat is ook niet belangrijk. Iemand vertelde me dat het ook geen wedstrijd is maar een ontmoeting! Rivaliteit en fanatisme moeten te allen tijde vermeden worden! Er is dus ook geen winnaar uit de bus gekomen. Wel was er een grote beker, de Ontmoetingssbeker Walking Football GeuzenMiddenmeer, maar die was er voor de show. Wel zijn de namen van de deelnemende verenigingen daarop vermeld en dat gaat steeds bij een volgend toernooi weer gebeuren.
—————————————————————————

Hieronder voor de liefhebbers een aantal spelregels van Walking Football, waaraan zowel dames als heren kunnen meedoen en bedoeld is voor 55-plussers.
► Rennen met en zonder bal is niet toegestaan.
► Het maken van slidings is niet toegestaan.
► Buitenspel is niet van toepassing.
► Lichamelijk contact is niet toegestaan, een schouderduw is ook niet toegestaan
► Er mag niet worden gescoord vanaf de eigen helft.
► Walking Football wordt gespeeld op een veld van 42×21 meter, zonder keeper.

Kees Zijp met de bokaal waarop de namen van de deelnemende verenigingen geplaatst zullen worden – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Twee walking footballers van Only Friends – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

TOS-Actief verdedigen het doel – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Toch niet ernstig? – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Twee leden van Zuid Oost United – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

De reservebank – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

De lunch. Een lekker broodje gaat er wel in – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

De sky-box – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Goeie actie – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Voor iedereen een lintje – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply