20 Jaar na het dramatische gebeuren op de Radioweg

1

Het monumentje bij het bankje op de Radioweg bij AV 23 – Foto: Jo Haen – 2017 – Alle rechten voorbehouden

Op 10 januari 2017 was het precies 20 jaar geleden dat er zich op Sportpark Middenmeer, om precies te zijn, bij een bank op de Radioweg tegenover de atletiekvereniging AV23 een drama heeft afgespeeld. Een jongeman van 27 jaar heeft daar zelfmoord gepleegd. Hoe hij heette en waarom hij dit gedaan heeft is onbekend.

Lex Boot, die toendertijd voetbalde bij Fortius, vond de dode man. Onderstaand zijn verhaal:
“Volgens mij was het een vrijdagavond rond 19.00 uur en het vroor flink. Aangezien er regelmatig een zwerver zat was ik bang dat deze zou doodvriezen en stapte van mijn fiets. Toen bleek dat de persoon zojuist zichzelf van het leven had beroofd. Vrijwel gelijktijdig kwamen er 2 voetballers van WV-HEDW met een auto en telefoon die de politie en ambulance hebben gebeld. Wij moesten mee naar het politiebureau voor het onderzoek. Later bleek het slachtoffer een brief te hebben achtergelaten en mochten wij in de loop van de avond weer naar huis.Het was een jongeman van rond de twintig en volgens mij kwam hij uit Diemen en was verwoed AJAX supporter. Zijn naam weet ik niet”.

Er werd een klein monumentje geplaatst in de vorm van een backgammonbord met het opschrift: 9 juni 1970 – 10 januari 1997. We houden van je. Jarenlang werden er verse bloemen neergelegd. Later hoorde ik van iemand dat hij Danny heette.

Ik wilde die dag even stilstaan bij dit trieste gebeuren op 10 januari 1997 ter herinnering aan deze jongeman en heb ik een paar rode en witte rozen bij het paaltje gelegd.
.
Een mens sterft twee keer. De eerste keer echt en de tweede keer als er niet meer over je wordt gepraat.

Jo Haen

Op 15 mei 2019 is er van het backgammonbord helaas niks meer over – Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Share.

1 reactie

  1. Astrid Klijn mooi gebaar dat je er rozen neerlegt.Het is vandaag voor iedereen ook een moeilijke dag. En elk jaar staat er bij de fam een mooie stukje en komen er heel veel herinderingen naar boven. Hij was bij iedereen geliefd en was pas 26 jaar.

    Gina Visser Jo Haen, ik heb van mijn broertje vernomen dat je er bloemen had neergelegd, hartelijk dank hiervoor, dit waardeer ik enorm

    Erna Horstman Vind ’t een super mooi gebaar. ..en t blijft moeilijk al is t 20 jaar geleden. …ik ben zijn zusje en hij was geen zwerver maar niettemin een super mooi gebaar. ..Onze dank daarvoop

Leave A Reply