343 – † Arnold Meijer

1

ARNOLD MEIJER is overleden, 57 jaar.
In de groepsApp van de veteranen van sv Diemen schreef zijn broer Tony een woord.
Hieronder een klein stukje daaruit…
In de tijd dat Arnold nog bij ons team speelde, kon de sfeer nog wel eens tot het kookpunt oplopen.
Dit had vaak ook te maken met de eigenzinnigheid van Arnold.
Hij was altijd fanatiek, voelde zich soms onbegrepen in zijn acties of wanneer hij weer eens gewisseld werd gingen beide handen in de lucht waarvan wij inmiddels de betekenis wel kennen binnen het team.
Maar in de derde helft zagen we vaak weer een heel ander persoon, vol humor, betrokkenheid en het liefst in het middelpunt want daar voelde hij zich het best bij.
Sinds het constateren van zijn ziekte is zijn wereld compleet in elkaar gestort, maar hij was vastberaden om alles wat er nog te behalen was in het leven, er ook uit te halen.
Tot het moment dat hij zich in een situatie bevond, waarop hij voelde, dat wanneer hij dan geen beslissing zou nemen, hij de regie over zijn leven zou verliezen.
Dat moment was afgelopen week. Hij zei tegen mij “Tony, ik ben letterlijk op. Ik zie alles dubbel, vergeet alles, kan niet zelf douchen, plassen, lopen, eten, opstaan uit bed …… het is genoeg zo.”
Bij het aanbreken van het moment heeft hij het drankje genomen, waarbij hij binnen 15 minuten in een diepe slaap zou geraken.
We hebben naast hem gezeten vanaf het moment dat hij rustig wegzakte. Vlak voor dat moment wist Arnold zijn laatste grap er uit te gooien.
“ hé dokter, ik voel helemaal niets, wat is dit voor grap, geef me nu maar het echte drankje!”
Arnold ten voeten uit!

Share.

1 reactie

 1. In mijn jeugd veel met Arnold meegemaakt.
  Een van de vele leuke momenten was een weddenschap, wij gingen altijd met een vaste groep stappen in discotheek Toyshop. Bart R. ging ook altijd mee maar die kon dit keer niet dus Bart zijn tweelingbroer Bert ging toen met ons mee.
  Arnold bleek wist niet dat zij een tweeling waren en roept “Kijk daar komt Bart aan”, ik zeg dat is niet Bart, jawel roept Arnold en meteen erachteraan “wedden”!!!
  Ik zeg is goed, 10 gulden.
  Het is Bert, Arnold, de tweelingbroer van Bart.
  Ik heb zelden iemand zo verbaasd zien kijken.

Leave A Reply