A.F.C. Amsterdam

0

De bekende Amsterdamse voetbalclub A.F.C., opgericht in 1895, speelde van 1905 tot 1920 op een terrein van Boerderij Goed Genoeg in de Watergraafsmeer. Die boerderij stond ter hoogte van de huidige Fraunhoferstraat.
In die periode behaalde de club zijn grootste triomfen. Helaas moest de club in 1920 noodgedwongen verhuizen naar de Zuidelijke Wandelweg omdat de gemeente Amsterdam op het terrein huizen wilde bouwen, waarmee men echter pas in 1929 begon.
De verhuizing kostte de club bijna de kop omdat het nieuwe terrein veel te ver was voor de leden, die bijna allemaal afhankelijk waren van de fiets. Veel leden zegden daarom ook hun lidmaatschap op. Gelukkig is het later allemaal goed gekomen.

A.F.C. speelt vanaf 1962 tot heden in Buitenveldert, maar het sportpark heet nog steeds naar de boerderij in de Watergraafsmeer, Goed Genoeg.

Jo Haen

Affiche voor een voetbalwedstrijd op 29 september 1907 op het terrein aan de Middenweg. Alle rechten voorbehouden

19 Januari 1913 – I.v.m. een onderlinge veteranenwedstrijd t.g.v. het 18-jarig bestaan poseren de spelers voor de ingang van het sportpark. Foto: Archief A.F.C. Alle rechten voorbehouden

Middenweg. Aan de overkant de ingang van de Fraunhoferstraat. Op deze plek stond de boerderij Goed Genoeg en waren de speelvelden van A.F.C. Foto Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

 

Share.

Leave A Reply