140 – a.s.v. FORTIUS

0

Opgericht / samengegaan 1 juni 1993

Alle rechten voorbehouden

Op 1 juni 1993 kwam na 75 jaar een einde aan a.s.v. D.J.K. en na 65 jaar een einde aan a.v.v. Madjoe toen de twee clubs, buren van elkaar, fuseerden.
Samen gingen ze verder onder de naam a.s.v. FORTIUS.

OPENINGSFEEST… 5 september 1993

Mede dankzij het prima weer, is het openingsfeest van a.s.v. FORTIUS een zeer geslaagde dag geworden.
Door de medewerking van velen op deze dag werd een leuke pupillenwedstrijd gespeeld, gingen vele Fortius-ballonnen de lucht in, werd het naambord op het clubhuis onthuld, begon de wedstrijd van het eerste bijna op tijd en werd de nieuwe vlag van onze vereniging bezorgd.
Dat op dat laatste even gewacht moest worden, was te wijten aan Schiphol, dat het vliegtuig van de parachutisten bijna een half uur lang rondjes liet draaien boven Pampus.
Toen de vlag dan eindelijk in de top was gehesen door tante Bep Bonsink en ome Henk Fokker, had de rust zo’n drie kwartier geduurd en kostte het moeite om alle voetballers weer het veld op te krijgen; dat lukte gelukkig wel, zodat de wedstrijd (door Fortius met 2 – 1 gewonnen) om half vijf pas was afgelopen.

 

Ballonnenwedstrijd 5 september 1993 Op de 1e officiële wedstrijddag van de nieuwe voetbalvereniging Fortius werd er o.a. een ballonnenwedstrijd georganiseerd.
16 kaartjes werden er gevonden en retour verzonden.
Debbie, 11 jaar haar ballon met kaartje kwam in Tienen – België terecht en won daarmee de wedstrijd. Alle rechten voorbehouden

6 september 1993 o.a. Het Parool & Dagblad De Telegraaf Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply