Aanleg ringweg bij Middenweg/Diemen

3

Aanleg ringweg bij Middenweg/Diemen – 1985 –
Foto: Beeldbank Amsterdam

Foto: Beeldbank Amsterdam – Alle rechten voorbehouden

De oude situatie. Middenweg met Ooster Ringdijk met boerderijen – Foto: Beeldbank Amsterdam – Alle rechten voorbehouden

Luchtfoto met het Ajax-stadion – 1975 – Foto: Beeldbank Amsterdam – Alle rechten voorbehouden

Luchtfoto van Sportpark Voorland/Middenmeer + Oostelijk Havengebied – Foto: Beeldbank Amsterdam – Alle rechten voorbehouden

Share.

3 reacties

 1. Lidwien Remmers Hier was net (nou ja, al een tijdje) het cafe op de Hartveldse brug voor afgebroken. Waar mijn moeder geboren is. Haar ouders, de familie Vendrik, woonden in bij een nicht, een van der Vuurst. Mijn opa hield erg van spiritualien, een slechte plek voor hem .
  Later ben ik opgegroeid op de Kruislaan, kon ik vanuit mijn slaapkamertje de lichten van het Ajaxstadion zien. En ach, ondanks dat mijn familie en ik hier niet meer wonen, is de cirkel wel rond. Man en zoon zijn fervente Ajax aanhangers, met jaarkaarten!

  Ingrid Brands Links voor, naast Ajax, lag ons honkbalveld aan de Middenweg. VVGA ⚾ voordat we naar Sportpark Spoorzicht gingen. Op de snelweg in aanleg heb ik wel gefietst

 2. Leuk dat je het zo mooi achter elkaar hebt gezet Jo,want nu kan je ook een beetje zien wat een inpact de vooruitgang met zich mee heeft gebracht en we het nu alleen met onze eigen herinneringen moeten doen en met de foto, die in het beeldarchief op geborgen liggen.Ik zie b.v. rechts boven in het stukje Nieuwe Diep over het Amsterdan Rijn kanaal de jachtwerf waar mijn jongste broer gewoont heeft op een woonboot hij heeft ook een zeilboot en kon vanuit zijn woonboot zo de zeilboot pakken die daar aan de steiger lag.Daar kwam mijn Vader graag op de fiets uit Betondorp met een omweg over de Schellingwouderbrug heen.Hij was toen al met pensioen en kon daar een beetje tuinieren en rust vinden en van de gezellligheid te genieten bij zijn jonste zoon en zijn gezin.Ook tegen de zeedijk had hij een tuin waar hij met plezier naar toe ging.Nu ligt de rondweg er precies overheen en het zal er ook niet zo rustig meer zijn met dat onafgebroken lawaai van het verkeer op de brug.

 3. Corrie van Ekris on

  De 2 de foto is van voor de wereld oorlog. In ieder geval van voor mijn tijd en ik ben in 1959 geboren.
  Ik heb het namelijk niet zo mee gemaakt. Ik weet alleen dat er een begin van de Gooiseweg was en hier zie ik bij ons huis bij gebouwen staan waar ik alleen maar de verhalen van ken. Leuk om deze foto,s te zien.

Leave A Reply