Afscheid van Broer Soolsma, gebiedsmakelaar in Oost

0

22 mei 2019

Op woensdag 22 mei nam Boer Soolsma, gebiedsmakelaar bij stadsdeel Oost, na 33 jaar afscheid in het Brinkhuis in Betondorp. Hij gaat met pensioen.

Broer krijgt een boek met persoonlijke herinneringen van diverse instanties aangeboden. Ook Vrienden van Watergraafsmeer heeft haar steentje bijgedragen.- Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Wat doet een gebiedsmakelaar? Hij is de schakel tussen bewoners en de ambtelijke organisatie. “Werken met bewoners is boeiend. De wisselwerking houdt het levendig. En met goed goed luisteren is vaak meer dan de helft van het probleem opgelost”.

“Bewonersinbreng vindt men soms lastig, maar het gesprek met bewoners is heel boeiend. Bewoners zijn trots op hun buurt en houden het in de gaten. De stad heeft er nog nooit zo mooi bij gelegen en dat is mede te danken aan de inzet van bewoners”.

Het bestuur van Vrienden van Watergraafsmeer heeft vorig jaar kennisgemaakt met Broer, toen onze Stichting pas bestond en wij wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Wij hebben hem toen leren kennen als een enthousiaste en meedenkende gebiedsmakelaar met veel belangstelling voor onze site en andere activiteiten. Aan hem hebben we het dan ook te danken dat wij een bedrag als subsidie voor ons werk mochten ontvangen. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor.

Broer, nogmaals dank en het ga je goed. We komen je vast nog wel eens tegen in de Watergraafsmeer.

Uitnodiging voor de afscheidsbijeenkomst.

Share.

Leave A Reply