Lees Interacties

Reacties

 1. aart janszen zegt

  beste Jo Haen – ik zou stoppen met deze serie, want in die scriptie van Rotgans, de Weert en Broers staan behoorlijk veel fouten en onnauwkeurigheden. Ik pik er hier een paar uit :
  de laatste zitting van de Watergraafsmeerse gemeenteraad vond natuurlijk plaats op de laatste dag dat de Meer zelfstandig was, en niet TIEN jaar later (dus 31-12-’20 ipv 31-12’30). De datum van 1 januari 1921 markeert juist de veranderingen van de polder, en niet zoals zij schrijven ‘Al de jaren daarvoor’. En dan tot slot, hier dan want anders word ik vast vervelend : Betondorp was a) niet het eerste tuindorp van Amsterdam en b) de eerste huizen daar, werden al opgeleverd in 1923 (zij schrijven dat de bouw in 1924 begon) en dat was niet het begin van ‘een grootscheeps beleid’ . En o ja nog iets : bij de woningtoewijzing bij alle nieuwe woningen in de stad, vond ‘selectie’ plaats en en voor Betondorp niet perse op ‘socialistische arbeiders’ al was het maar omdat de woningen te duur waren voor de werkende klasse.

  • Jo Haen zegt

   Beste Aart,
   1930 Was een tikfout, ik heb het gecorrigeerd. En verder is dit niet door ons geschreven maar door de 3 bovengenoemde heren. U hebt uw commentaar hierop verwoord in een reactie zodat iedereen hier kennis van kan maken en eventueel kan reageren. Hartelijk dank hiervoor en vriendelijke groet, Jo Haen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrienden van Watergraafsmeer