Badeenden zwemmen voor het Rode Kruis

0

9 juni 2013
Door: Jo Haen. (1939). Geboren in Purmerend. Ik woon sinds 1963 in de Watergraafsmeer. Samen met Ron de Wit beheer ik deze website. Ik schrijf verhalen, interview mensen in de WGM en organiseer verhalenwandelingen

Ludieke race voor het goeie doel..

Bij de start allemaal op één lijn. Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Bij de start allemaal op één lijn. Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Vandaag, zondag 9 juni 2013, organiseerde het Rode Kruis de z.g. Ringvaart Race Amsterdam in het water tussen de Oetewalerbrug en de Schalk Burgerstraat. Er moest gerend, gepeddeld en over een loopmat door het water gerend worden.
Daarnaast was er ook een ludieke Eendenrace. Voor € 100,- kon je een plastic badeend adopteren. Veel winkels, bedrijven en particulieren uit de buurt hadden hieraan gehoor gegeven. Bij Fiets en Meer, Middenweg 3, kon je je eend gratis laten opblazen. De grote gele badeenden met de naam van de eigenaar erop lagen voor de start rustig te dobberen bij de Oetewalerbrug. Een touw, aan 2 kanten van het water door 2 brandweermannen vastgehouden, moest de eenden van een valse start afhouden. Sommige eenden hadden zich opgedoft met ballonnen, een fraai mutsje of iets anders.

De brandweer was aanwezig om met de brandspuit de eenden eerst goed in de startblokken te helpen en ze daarna op snelheid te laten komen. Na het aftellen, precies om half 4, klonk het startschot. De eenden hadden geen haast en dobberden rustig naar de finish. Eén had de pech om al heel snel kramp te krijgen en moest opgeven. Helaas.

Het was een kleurig gezicht, al die gele eenden over het water te zien gaan. Het massaal toegestroomde publiek langs de kant van de Ringdijk en de Transvaalkade genoot van het schouwspel en moedigde ‘hun’ favoriete eend aan.

De winnaar was de eend van huisartsenpraktijk Nijpels en van Drooge. Zij /hij won een overnachting met ontbijt in Hotel Casa 400 voor 2 personen. Van harte gefeliciteerd. De rest finishte praktisch tegelijk.

De opbrengst van dit alles was voor het Rode Kruis. Voor het maatjesproject in Oost. Het was een leuke middag, alleen jammer dat de zon zich niet liet zien maar dat deerde de deelnemende eenden niet.

Klaar voor de start. Toch wel wat nerveus. . Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Klaar voor de start. Toch wel wat nerveus. .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Het deelnemersveld bleef lang bij elkaar. Op één na ! . Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Het deelnemersveld bleef lang bij elkaar. Op één na ! . Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Het viel toch niet mee ! Maar we hebben het gered. Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Het viel toch niet mee ! Maar we hebben het gered. Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Voldaan weer naar huis ! . Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Voldaan weer naar huis ! .
Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply