Bewoners Spark Village Watergraafsmeer krijgen sleutel

1

Vanaf 20 november ontvangen de bewoners van Spark Village de sleutel van hun nieuwe woning in Amsterdam Science Park. Over een periode van vier weken worden de sleutels per woonblok uitgereikt. Voor de kerst hebben alle bewoners hun sleutel ontvangen.

Spark Village omvat 240 tijdelijke woningen voor jonge (nieuwe) Amsterdammers van 18 t/m 27 jaar. De helft van de woningen is bestemd voor statushouders. In het midden van het wooncomplex komt een plein met een ‘woonkamer’ waar bewoners activiteiten kunnen organiseren. Woningstichting Rochdale en de gemeente ontwikkelden het project Spark Village. Aannemer De Meeuw bouwt de woningen in opdracht van Rochdale. De woningen blijven 10 jaar staan.

Werkzaamheden en planning
De woningen worden in een periode van vier weken opgeleverd. Op het moment dat de eerste bewoners hun woning betrekken, wordt door de aannemer ook nog volop gewerkt aan de afbouw van de overige woonblokken. Aansluitend aan de oplevering van ieder woonblok legt de gemeente de openbare ruimte rondom de gebouwen aan. In december plaatst de gemeente ondergrondse afvalcontainers. Voor de inhuizing worden tijdelijk afvalcontainers geplaatst.

De bouw van de ‘woonkamer’ en de inrichting van het plein is begin 2019 gepland. Naar verwachting zijn in maart 2019 alle werkzaamheden afgerond.

Klankbordgroep
Bewoners en ondernemers nodigen we uit om deel te nemen aan de klankbordgroep Spark Village. In de klankbordgroep worden vragen, klachten, ideeën en zorgen van bewoners/ondernemers uit de omgeving besproken. Aan het overleg nemen een aantal professionals deel die nauw zijn verbonden aan het project, o.a. de gebiedscoördinator en veiligheidscoördinator van stadsdeel Oost, wijkagent, complexbeheerder van Rochdale, Dynamo en de Academie van de Stad. Het overleg zal ongeveer 1x per maand plaatsvinden en daarna afhankelijk van de behoefte van de deelnemers. Wilt u deelnemen aan de klankbord groep, dan kunt u dit doorgeven aan gebiedscoördinator Joke van Vliet, stadsdeel Oost: Joke.van.Vliet@amsterdam.nl

Meer informatie over het project Spark Village vindt u op www.sparkvillage.nl

Share.

1 reactie

 1. Coco glass-poot on

  hoe kan ik foto”s posten op de facbook ?

  ————————

  Dit hebben wij uitgezet om baggerzooi te voorkomen wat in het verleden voorkwam.
  Wat wel kan is op FB onder een reactie een foto plaatsen.

  Gr.,
  Ron

Leave A Reply