Brink 22

3

Lees: Hier is geen kerk en geen kroeg
Lees: De borst van mevrouw Korrel

Brink 22 – 1929 Alle rechten voorbehouden

Brink 22 – 1954 .
Bron: Diemerpost Alle rechten voorbehouden

Brink 22 – 1970 .
Foto: Beeldbank Amsterdam Alle rechten voorbehouden

Deze kaart is ontworpen door Feike Veldman. Zie de reactie onder dit verhaal.  Alle rechten voorbehouden

Vleeschhouwerij Korrel Brink 22 – 2010 .
Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Share.

3 reacties

 1. Slagerij Korrel – op 1 mei 2014 stopt de slager maar de zaak blijft bestaan

  Slager Korrel gaat per 1 mei stoppen nadat de zaak jarenlang heeft bestaan en een begrip was in Betondorp. Het is een van de laatste winkels in Betondorp. Gelukkig heeft hij opvolgers gevonden, dus de zaak blijft gelukkig bestaan. Op 18 april is er ’s middags gelegenheid om afscheid te nemen onder het genot van een hapje en een drankje.
  Jo Haen

 2. Feike veldman on

  Ik heb de eer gehad om de ansichtkaart te maken voor hun “…ste” jubileum en als ik me niet vergis, een paar honderd op mijn kosten laten afdrukken. Die lagen op de toonbank en elke klant mocht er één meenemen. De zwart-wit fotos waren van de familie Korrel, de kleurenfoto’s heb ik gemaakt en getracht om ze zo goed mogelijk uit dezelfde hoek te nemen als de zwart-wit exemplaren. Op de achterkant staat, als ikme goed herinner, “verkoop verboden”.
  Ik heb voor de receptie in het Brinkhuis, persoonlijk Ma Cruijff nog uitgenodigd en wat denk je, opeens verscheen ze, binnengebracht door haar zoon Henny. Uit eigen beweging kwam ze al jaren haar huis niet meer uit.
  Tijdens een interview met AT5 zei Tinie Korrel, op de vraag of de moeder van Johan bij haar de biefstukken voor haar zoon kocht: “daar hadden ze toch geen geld voor, jongen….”.
  Voor wie mij niet kennen, ik heb bijna 30 jaar in het huis van Cruijff op de Akkerstraat 32 gewoont met mijn vrouw Ootie tot 2008 voordat we naar Spanje verhuisden waar ik projectmanager was voor stichting AAP.
  Ootie is hier in 2012 helaas overleden.
  Ik volg diverse websites over Betondorp waar ik mij zeer betrokken bij voelde en actief was, op de voet
  P.S.. Ik zou het niet erg vinden bij de ansichtkaart als bronvermelding mijn naam te noemen.
  Een hartelijke groet uit Villena (Alicante),
  Feike Veldman

Leave A Reply