Buurtvereniging Reigersburg

0

31 december 1952 – 31 december 1977

Door: Fred Houthuijs woonde van 1949 in de Eisingastraat nr 4, 2-hoog met zijn moeder en broer Jaap. In 1965 trouwde hij. Hij bleef wonen in het huis van zijn moeder die datzelfde jaar overleed. Op 26 februari 1967 werd zijn eerste dochter Ingrid geboren en op 13 april 1970 Manon. Zijn dochters bezochten dezelfde scholen die hij als kind bezocht. In 1977 werd Fred overgeplaatst naar Breda.

Het verenigingsgebouw van Reigersburg aan de van ’t Hofflaan. Alle rechten voorbehouden

In het jaar 1953 werd de Buurtvereniging Reigersburg opgericht. In het bestuur zat de Heren Vloothuis (voorzitter) de Ruyter (penningmeester) en mijn moeder was de secretaris. Elke maand werd oud papier opgehaald door Reigersburg. Er stond dan een vrachtwagen met oplegger en was dan tegen middernacht helemaal geladen met oude kranten en dergelijke. Het was er altijd gezellig. Er was koffie of thee voor de ouderen en voor de kinderen die meehielpen snoep en limonade. Met dat geld is uiteindelijk het buurhuis gebouwd. Vlak na de oprichting kwamen er tal van activiteiten, zoals de figuurzaag, muziek en wandelclub. Later kwamen daar ook judo en gymnastiek bij. Ook ik heb op oudere leeftijd in het bestuur gezeten.

Een leuke anekdote was dat ik contributie moest ophalen voor de vereniging, Ik deed de Eisingastraat en maakte dan een praatje en inde de contributie. Er was één mevrouw en die had altijd de smoes ‘heeft u terug van 100 gulden’. Dus daar stond een schuld van een paar maanden. De tweede penningmeester (de heer ter Veer) had voor mij een zak met kleingeld en ging ik weer naar die dame. “Ik heb alleen maar honderd gulden, kunt u wisselen?” Ja mevrouw en ik legde de zak met kleingeld op de tafel. Die mevrouw was sprakeloos en overhandigde een brief. Wat er in stond weet ik niet, maar als ik kwam innen betaalde zij onmiddellijk de contributie.

Ik herinner mij de families Beekman en Strik, ook zij hebben in het bestuur gezeten en niet te vergeten mijn broer. Het was een leuke en fijne vereniging.

De wandelgroep van Reigersburg. Alle rechten voorbehouden

De wandelfolder van de Reigersburgmars Alle rechten voorbehouden
Verenigingsgebouw

Share.

Leave A Reply