Cornelis Drebbelstraat 03

2

Cornelis Drebbelstraat 03 – 1931 Alle rechten voorbehouden

Cornelis Drebbelstraat 03/hoek Simon Stevinstraat – Melkwinkel Voorland op nummer 03 – Foto: John Haen – Alle rechten voorbehouden

Melkinrichting Voorland van H.Vedder Corn.Drebbelstraat 3 – ±1920

Cornelis Drebbelstraat 3-7 – 1972 .
Foto: Beeldbank Amsterdam Alle rechten voorbehouden

Share.

2 reacties

 1. Jan van Deudekom on

  Corn. Drebbelstraat 03

  ► De melkzaak van Vedder die eerst in de Willem Beukelsstraat 35 was begonnen in 1914
  ► Later overgenomen door melkboer Boogaard die hier heel lang zat. Ik kwam hem later veel tegen in het bejaardencentrum “de Open Hof”, hij had zich letterlijk en figuurlijk krom gewerkt hij zei dan: “Deud” maak je centen op voor je hier komt. Want aldus Boogaard, zijn buurman op de gang, had zijn hele leven niet gewerkt, was altijd dronken en ging achter de wijven aan. Hij hoeft hier niets te betalen en bij mij wordt elke maand het logies en verblijfkosten automatisch afgeschreven. En hij krijgt ook bij het eten, soep voor en een toetje na, aldus Boogaard.
  ► Antiekwinkel
  ► Behangwinkel van Hopman.
  ► Apartementen complex

  Bron: Jan van Deudekom

 2. Johan en Freek Velders on

  Cornelis Drebbelstraat 3 – Melkzaak van de heer W.Vedder

  Links op de hoek van de Simon Stevinstraat de melkzaak van de heer W.Vedder, naderhand van de heer Boogaard. Zoon Cor is naderhand portier/bewaker geworden bij de Nederlandse Bank, die was toen gevestigd aan het Rokin naast het Binnengasthuis (ziekenhuis), thans een Radio en T.V. -studio. De bank is thans gevestigd op het Frederiksplein.
  Johan en Freek Velders
  1990

Leave A Reply