Coronamaatregelen op de Frankendaelschool

0

Bijna twee maanden waren alle scholen gesloten vanwege de coronacrisis. Sinds gisteren zijn de scholen weer open gegaan, zo ook de Frankendaelschool (voorheen Hogewegschool). Deze school heeft uiteraard ook coronamaatregelen getroffen.

De ouders gaan met hun kinderen, volgens een breng- en haalrooster, op een plek staan voor het schoolhek op de Arntzeniusweg. De kinderen lopen vervolgens door het hek het schoolplein op naar het vak van hun klas waar hun juf of meester staat. Dan gaan ze met de leerkracht naar binnen. Er zijn ook enkele groepen die via de hoofdingang aan de Hogeweg naar binnen gaan.

De groepen moeten binnen de school onderling voldoende afstand  van elkaar houden. Ook zijn er looproutes aangegeven en houden de kinderen rechts aan. Jassen en tassen mogen niet op de gang gelaten worden maar moeten aan de stoelen in de klas hangen. De kinderen mogen ook alleen kleding aan en eten mee waarbij ze geen hulp nodig hebben. Voor de kleinsten zal het allemaal niet makkelijk zijn.  Laten we hopen dat er snel een einde komt aan deze periode.

Share.

Leave A Reply