De herinneringen van mijn jeugd in Amsterdam Watergraafsmeer

0

1952 – 1966

Door: Corrie Reijnders-van der Stam – Geboren in 1950 in Hilversum. Haar vader werkte bij de AVRO en daarom verhuisden ze naar Amsterdam. Ze heeft van 1952 tot 1966 in de Eisingastraat gewoond

Gezicht vanaf ons balkon – ± 1960 – Foto: Corrie Reijnders-van der Stam – Alle rechten voorbehouden

Van mijn tweede tot mijn zestiende jaar heb ik in de Eisingastraat 24 2-hoog gewoond. Samen met mijn ouders, twee zusjes, broertje en later nog een broertje. Het was een zorgeloze jeugd, we speelden met vriendjes en vriendinnetjes, rolschaatsen was een hobby, maar ook schaatsen. Geleerd door mijn vader, eerst op de sloot langs het kerkhof, later naar de Jaap Edenbaan.

Ik ging naar de kleuterschool, lagere school en de MULO op de Linnaeushof, want we zijn katholiek opgegroeid. Ik, als oudste, moest op een gegeven ogenblik mijn zusjes mee naar school nemen, omdat moeder met kleine kinderen zat. Ik ben ook nog klaar-over geweest en het leukste was dat je dan eerder de kerk uit mocht en later de klas in mocht komen en dan nog mijn broodje eten, want we moesten nuchter zijn!

Toen ik bijna 12 jaar was, kregen we nog een broertje en we waren allemaal verliefd. Zelf werd ik voor de eerste keer verliefd toen ik bijna 16 jaar was, tijdens het feest op het landje bij ons achter vanwege het huwelijk van Beatrix en Claus. Ik had vriendinnen, hield veel van lezen en deed het goed op school. Was en ben nog steeds fan van Rob de Nijs. De laatste maand in de examenklas kwam ik met de bus naar Amsterdam, omdat we naar Hilversum waren verhuisd. Ik heb nog steeds elk jaar een reünie met meiden van de Clara Feyschool en dan halen we herinneringen op. Deze herinneringen koester ik.

In de sneeuw op de Kruislaan – Foto: Corrie Reijnders-van der Stam – Alle rechten voorbehouden

Als klaar-over met broertjes en zusjes in de Eisingastraat – Foto: Corrie Reijnders-van der Stam – Alle rechten voorbehouden

Wandelen met ons nieuwe broertje – Foto: Corrie Reijnders-van der Stam – Alle rechten voorbehouden

Rolschaatsen op de Kruislaan – Foto: Corrie Reijnders-van der Stam – Alle rechten voorbehouden

Corrie Reijnders-van der Stam – Alle rechten voorbehouden

Corrie Reijnders-van der Stam – Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply