Op deze foto uit 1929 passeren twee bussen van lijn A elkaar. Deze buslijn werd ook wel de ‘kraaienknip’ genoemd, omdat vele aansprekers en dragers, werkzaam op de Nieuwe Oosterbegraafplaats, van deze lijn gebruik maakten.
In het midden van de foto zien we de uitspanning ‘Stadzicht’ op de hoek van de Middenweg en de Kruislaan. Een glas melk kostte daar in die dagen vijf cent. Geheel rechts de ingang van de latere Nederlandse Blindengeleidehondenschool, die op 30 september 1935 door prinses Juliana werd geopend.
Hieronder nog een foto van het pand toen de school daar net in gevestigd was.
G GONGGRIJP zegt
Bus A op de Middenweg; de huizen links in beeld zijn zo te zien net klaar voor oplevering. 1940?
Jo Haen zegt
Die huizen zijn net voor de oorlog gebouwd, rond 1936.
Jo Haen
G GONGGRIJP zegt
Bedankt, wist ik niet, ik ben na de oorlog. En die bus, is dat een Kromhout?
Reacties zegt
Lidwien Remmers Wij woonden op de Kruislaan. Een oom werkte als Kraai op de Ooster. Die kwam af en toe zijn boterhammetje op eten. En dan fluisterde mijn moeder tegen ons kinderen:”Niet aan zijn kopje en bestek komen, want hij wast zijn handen niet na zijn werk…”.
Lien Van De Wijngaard de Kleijn Lidwien Remmers zouden de mensen van nu weten wat een kraai is??en dan bedoel ik niet de vogel
Lidwien Remmers Lien Van De Wijngaard de Kleijn Denk het niet. Oude benamingen die verdwenen zijn. Die oom van mij, die had een snoepwinkeltje in het hart van Abcoude, die kluste bij als Kraai. Eigenlijk een zzp’er in hedendaagse termen