Doek valt voor huis-aan-huisblad De Echo

0

Bron: Het Parool – 28 november 2019

Een teleurstelling voor wie De Echo graag leest: de uitgever trekt dit jaar nog de stekker uit het huis-aan-huisblad. Het blad is niet meer rendabel.


Dat meldt Villamedia, dat een intern bericht inzag. Het blad levert volgens uitgever Mediahuis onvoldoende op door toenemende distributiekosten en het veranderde beleid ten opzichte van de verspreiding van folders en stadsbladen.

De Echo bestaat sinds 1952 en wordt verspreid in meerdere wijken in Amsterdam. Door het verdwijnen van het blad gaan zeven arbeidsplaatsen verloren.
———————————————————————

De voorpagina van de laatste De Echo van 18 december 2019 – Alle rechten voorbehouden

LEZERS BEDANKT!

In 1952 begon De Echo in het pand in de Spuistraat. De gratis krant was toen nog onderdeel van de Echo Pers, vervolgens van de Telegraaf Media Groep en vandaag de dag neemt Mediahuis Nederland afscheid van dit Amsterdamse fenomeen via deze laatste uitgave. Het huis-aan-huisblad van Amsterdam heeft zich ontwikkeld tot een spil in de Amsterdamse samenleving. De Echo is niet meer……

Amsterdammers en adverteerders dank voor het vertrouwen in al die jaren.

Namens alle medewerkers van De Echo

Bron: De laatste uitgave van De Echo op woensdag 18 december 2019

Het pand in de Spuistraat – Bron: De Echo – Alle rechten voorbehouden

———————————————————————–

P.S. Voor Amsterdam en in het bijzonder natuurlijk voor Amsterdam Oost en de Watergraafsmeer betekent het weer een mogelijkheid minder om berichten te plaatsen en buurtactiviteiten aan te kondigen. Maar er is altijd nog Vrienden van Watergraafsmeer waar je je berichten kwijt kunt! Dus mocht je iets aan te kondigen hebben, laat het ons weten. vriendenvanwatergraafsmeer@gmail.com

Redactie Vrienden van Watergraafsmeer.

Share.

Leave A Reply