Dokter Frans Parisius – een geweldige en lieve huisarts

1

1928 – 2005
Huisarts F. G. Parisius woonde vanaf september 1964 op Archimedesweg 15.Praktijk: Molukkenstraat 116
Frans George Parisius geb. in Paramaribo 1928, is op 10-03-2005 in Diemen overleden.

Frans Parisius – Alle rechten voorbehouden

VRAAG van Karin Das-Lintvelt: Heeft iemand huisarts Parisius nog gekend? En heb je nog herinneringen aan hem? Hij had een praktijk in de Molukkenstraat maar woonde op de Archimedusweg. Hij was zo een leuke man. Ik heb toestemming voor deze oproep van zijn zoon. Zijn vader is in 2005 overleden.
Er kwamen zoveel reacties op het plaatsen van bovengenoemde oproep op onze Facebook-pagina dat we besloten de leukste en interessantste op de site te plaatsen.

Resy Rietbergen Ja,ik heb ‘m héél goed gekend.Woonde bij ons op de Archimedesweg t/o nr 22.Ik heb mij hem gewerkt als doktersassistente.Geweldige arts.

Annemieke Born Ja, ik weet nog van het overweldigende vuurwerk dat over de weg hing!

Karin Das-Lintvelt Het was een hele lieve en goede huisarts

Petra Wijmans Ik heb hem nooit persoonlijk gekend maar hij was de huisarts van mij opa. Die was altijd vol lof over hem. Ik heb wel een hele fijne collega gehad die Parisius (Jim, net als mijn zoon) heet. Weet niet of dat familie is

Griet Stargardt Ja mijn huisarts geweest hele fijne man.

Carla Rietsnijder Ja hij was onze huisarts geweldige man 👍

Simone Cardozo Geweldige dokter, s morgens eerst kinderen want die moesten naar school.

Hennie Hollegie Zeker weten, veel herinneringen! Samen met een klasgenoot Cor Kamers in de wachtkamer en samen naar binnen geroepen omdat het niks bijzonders was waar we voor kwamen.

Sjoerdje Van Eden-van de Ven De liefste en beste huisarts ooit.

Gina Rijnders Opentij – Dat was onze huisarts vanaf 1966. In 1967 kregen we onze eerste baby. Omdat we inwoonden wilde ik graag aan de pil. Dat vond hij niet nodig, er kon makkelijk een stapelbedje bij in onze slaapkamer. Hele lieve gezellige huisarts!

Truus Jongkind Ja was onze dokter, heeft mijn zuster te lang laten lopen met darmafsluiting. Dr de Koning heeft haar met spoed naar het olvg gebracht waar ze met spoed geopereerd was. En mijn oudste dochter verkeerde oogzalf gegeven waardoor ze bijna blind was geword…

Ronald Brinkman Ik heb hem niet vaak meegemaakt. Maar de eerste keer zei hij meteen dat zo’n grote jongen best alleen kon komen….Dat viel niet goed bij moeders.. 😊

Edith van Gompel
Ja dokter parisius! Aardige dokter. Hij is over de trambaan gereden om bij mijn geboorte te zijn. En het vuurwerk van lantaarnpaal naar lantaarnpaal!

Ron Coller Was een topper van een dokter. Zo een gekke dokter bestaat er niet meer altijd heel sociaal, moeten huisartsen een voorbeeld aan nemen. 💞

Edith Godschalk Ik ook mag niet klagen, maar de betrokkenheid en het kennen van al zijn patiënten. Langs komen zonder dat je erom gevraagd heb omdat hij het niet vertrouwt, gezellig even blijven zitten wat drinken.Ben ik toch nooit meer tegengekomen .

Sandra Janssen De beste arts ever. Kinderen hadden voorrang want we moesten naar school. Kwam onverwachts en onaangekondigd op huisbezoek en at nog een hap mee ook.

Ans Sproet Een geweldige huisarts ! zo bestaan ze niet meer !

Karin Das-Lintvelt Fijn om zulke lieve woorden over zo een fijne lieve man te horen

Willy Harms-Drenthe. Dr. Parisius. Zo een lieve dokter was dat. Als ik voor iets bij hem moest wezen en zijn assistente was er nog niet, dan kreeg ik pen en papier en moest ik de patiënten noteren die binnen kwamen

Robert Verhoog Ik weet dat dr. Parisius elk jaar op oudejaarsavond een honderd duizendklapper afstak. Die duurde zo lang dat hij al voor 12 uur begon met knallen en ver na 12-en pas klaar was. Ik ging als klein jochie zo snel mogelijk kijken.

Peter Nijenhuis Wat een fijne man.hij nam absoluut geen blad voor de mond.mijn stiefvader had zich ziek gemeld vanwege rugklachten.hij kwam uit de supermarkt lopen met een krat bier. Op dat moment kwam dokter Parisius voorbij en zei nou Dirk bevalt het een beetje

Nico Kropman Hele goede herinneringen aan Parisius. Dat mannetje ben ik. Deze foto heeft de fototentoonstelling gestaan in Montreal.

Tineke Hauwert En de onze, de eerste jaren in de Molukkenstraat met de avondwinkel. Geweldige man, no nonsense, leuk met de kinderen en je kon ook nog met hem lachen.

Ferry Mooij Het grappige was dat hij altijd ging lopen van zijn huis naar de Molukkenstraat en zijn assistente moest altijd mee lopen en en ook vaak naar patienten en volgens mij vond ze het niet altijd leuk.

Mary Busch-Verweijen Dr. Parisius was jarenlang onze huisarts. Wij woonden in de Molukkenstraat. Een geweldige, lieve man, die iedere keer alle tijd voor je nam. Mijn moeder en ik waren weg van hem. Ben helemaal ontroerd dat ik nu een foto van hem zie. Ik heb zulke leuke herinneringen aan hem. En nu zie ik mezelf weer in de wachtkamer zitten en bij hem aan zijn bureau. Geweldig dit.

Share.

1 reactie

  1. Wat een heerlijke dokter was dat. Ongecompliceerd, vriendelijk, geduldig en een bulderende lach. En wat had hij het altijd druk.
    Toen ons gezin verhuisde van oost naar zuid bleef hij onze dokter mijn moeder wilde naar geen ander!
    Hij kende zijn patiënten maar ook de familie er omheen. Altijd vroeg hij mij hoe het ging met mijn zuster die na haar trouwen verhuisde naar Zaandam en geen patient meer bij hem was.
    Gelukkig heb ik nu ook een heel fijne huisarts.

Leave A Reply