Fijn he, zo’n AutoMaatje

0

Naar buiten gaan is niet zo makkelijk voor mensen die moeite hebben met lopen. Maar gelukkig staan de vrijwilligers van AutoMaatje voor ze klaar. Chrisje Daris helpt mevrouw Verbrugge met boodschappen doen. “Heel gezellig”, vinden beiden.


De ANWB bedacht AutoMaatje. Omdat mensen die niet meer zo makkelijk naar buiten gaan zich vaak eenzaam voelen. AutoMaatje brengt buren bij elkaar. In Oost zorgt Burennetwerk ervoor dat mensen die vervoer nodig hebben in contact komen met vrijwilligers met een auto.

Weer buiten
Mevrouw Verbrugge: “Ik ben heel blij met Chrisje. Ik kom maar weinig buiten en voel me vaak eenzaam. Mijn man is al 25 jaar dood. Mijn dochters wonen al jaren in het buitenland en mijn zoon sinds kort ook. Hij deed altijd de boodschappen voor me. Mijn buurt is erg veranderd. Om mij heen wonen allemaal jonge gezinnen. De ouders zijn bijna nooit thuis, ze werken heel hard. Dankzij AutoMaatje kom ik weer buiten en leer ik buurtgenoten kennen.”

Veel te vertellen
Chrisje Daris hoorde over Automaatje via een oud-collega. “Ik zat tijdelijk zonder werk en wilde iets voor de buurt doen. Ik vind het heel bijzonder om dit werk te doen. Mevrouw Verbrugge heeft zoveel te vertellen. Ze werkte 43 jaar als verkoper op allerlei beurzen. Het is altijd heel gezellig met haar in de auto.”

Op zoek naar een AutoMaatje?
Als u een buur met een auto zoekt, of eerst met iemand wil kennismaken, bel dan naar telefoonnummer 06 5141 4379.
U betaalt een klein deel van de kosten, direct aan de vrijwilliger.

Share.

Leave A Reply