Foto’s uit de Wetbuurt

0

Reaumurstraat rond 1920 – Alle rechten voorbehouden.

Aan de voet van de Weesperzijde, tussen de Kruislaan en het Amstelstation, ligt de oude De Wetbuurt. Oorspronkelijk werden de namen der straten daar genoemd naar personen die een rol gespeeld hebben in de Boerenoorlog; vandaar de naam De Wetbuurt. Door de annexatie van 1921 moesten de oude namen gewijzigd worden, omdat Amsterdam reeds een Transvaalbuurt had. Deze foto is genomen in de Louis Bothastraat (nu Reaumurstraat).

Bron: Watergraafsmeer in oude ansichten, deel 1 – J.H. Kruizinga

Reaumurstraat hoek Torricellistraat – Alle rechten voorbehouden

Uit dezelfde tijd dateert deze foto die genomen werd op de hoek van de Louis Bothastraat (nu Reaumurstraat) en de Dr. Leydsstraat (nu Torricellistraat). Bij de winkel van Tijsterman staat een aantal kinderen kaarsrecht, om maar zo goed mogelijk op de foto te komen. In het tuintje staat mevrouw De Rooij; naar haar zoon Cor, een verzetsstrijder, werd het Cornelis de Rooypad (Slotermeer) genoemd.

Bron: Watergraafsmeer in oude ansichten, deel 1 – J.H. Kruizinga

Torricellistraat – Alle rechten voorbehouden

De Torricellistraat (eertijds Dr. Leydsstraat), gezien naar de Celsiusstraat (eertijds Steinstraat). De winkel van Vana (rechts in de Reaumurstraat) was een populaire buurtzaak. Geheel rechts de ingang tot de tuin van de familie Van der Neut.

Bron: Watergraafsmeer in oude ansichten, deel 1 – J.H. Kruizinga

Share.

Leave A Reply