Gewelf omlaag gekomen
Nadat er eerst vanaf 1902 een R.K. hulpkerk had gestaan op de Linnaeusparkweg werd op 21 maart 1929 het huidige kerkgebouw van A.H.Kropholler op het Linnaeushof ingewijd. Maar dat ging niet zonder tegenslag. In het krantenbericht leest u hier meer over.
Het Linnaeushof was een katholiek bolwerk: een hof met woningen, twee scholen, een klooster, een kerk en winkels.
Nog steeds is het een oase van rust, hooguit verstoord door het geplof van tennisballen vanuit de 3 tennisbanen die middenin het hof gelegen zijn.
M.de Boer_Schreuder zegt
Ik ben 25 maart 1947 geboren op het Linnaeushof 30.Ken de fam.Wijninga natuurlijk. We zij gelijk opgevoed op het Linnaeushof. Wij waren niet Katholiek maar speelde in en om de kerk.Wij woonde boven de fietsenstalling van Visser.Mijn zus is van 1945 en mijn broer van 1952.Wat een fijne jeugd op het Linnaeushof. Ik zat op de 5 de Montessorischool in de Herschelstraat.Ben in 1967 getrouwd en naar de Jordaan verhuisd.Maar later weer terug verhuisd naar het Archimedesplantsoen met mijn gezin.Mijn zoon weer naar de 5 de Montessorischool. Mijn moeder heeft van 1941 tot 1989 op het Linnaeushof 30 gewoond en naar Heemskerk verhuisd. Loop nog regelmatig rondje Linnaeushof en even eten bij Elsas Middenweg hoek Linnaeusdwarsstraat(hipsekrib)Fijne herinneringen. Gr.Marion
Trudy Wijninga zegt
Ook ik ben op het Linnaeushof geboren op nummer 22.
Op 26 november 1940 en ik heb er gewoond tot 1962.
Het was een heerlijke omgeving om op te groeien.
Bij slecht weer speelden we in het poortje.
Met m’n broertjes klom ik in de grote boom in de kerktuin tegenover het poortje.
Wij hadden 2 vaste plaatsen in de kerk op de 2e rij links aan de vrouwenkant en voor een gezin met 7 kinderen was dat handig. De mannen zaten allemaal rechts in de kerk.
De geestelijken liepen soms te brevieren over de stoep die om de kerktuin loopt.
Ik ben er gedoopt en heb er de 1e communie en het heilig vormsel gedaan.
Greet Vogelvang-Koens zegt
Ik ben op 4 juni 1939 geboren op het Linnaeushof 85. Ik was het 9e kind. Mijn vader overleed op 8 oktober 1941. Ik heb er gewoond tot 1962.