Man steekt 17-jarig slachtoffer in achterhoofd tijdens grote vechtpartij in Watergraafsmeer

0

Bron: AT5.nl

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van een onbekende man die ervan verdacht wordt, begin november een 17-jarige jongen met een mes in zijn achterhoofd te hebben gestoken. Dat gebeurt tijdens een grote vechtpartij in de Watergraafsmeer.

Het zo rustige plantsoen aan de Radioweg in Watergraafsmeer is op maandag 4 november rond 16.00 uur in de middag opeens het decor van een grote vechtpartij tussen verschillende jongens. Een bewakingscamera in een van de portieken in de straat legt de chaos in de straat vast.

‘Op de beelden is te zien dat er veel jongeren op straat zijn en dat de situatie behoorlijk hectisch is. In die hectiek zien we opeens een onbekende man met een mes insteken op het achterhoofd van het slachtoffer’ zegt Marijke Stor van de Politie Amsterdam.

Na het steken rent de verdachte uit beeld, maar loopt een paar seconden later weer langs, nu een stuk dichterbij de camera. Hij wordt rond de 18 jaar oud geschat, heeft een donkergetinte huidskleur een normaal postuur en kort haar. Hij was die dag volledig in het zwart gekleed.

‘Het 17-jarige slachtoffer raakt gewond door de messteken en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt het letsel mee te vallen, maar dat neemt niet weg dat het ontzettend heftig is om in je achterhoofd gestoken te worden, dit had veel erger kunnen aflopen’ zegt Stor.

De politie wil graag in contact komen met mensen die weten wie de verdachte is die het slachtoffer met een mes stak, maar ze willen ook meer weten over de aanleiding van het steekincident en de vechtpartij.

‘Het is natuurlijk opvallend dat er in zo’n rustige straat opeens zoiets gebeurt op klaarlichte dag. Mensen die meer informatie hebben over waarom die vechtpartij daar plaatsvond, wie het slachtoffer heeft gestoken en waarom, kunnen zich ook bij ons melden.

Weet u wie de man is die het 17-jarige slachtoffer in zijn achterhoofd stak of heeft u informatie over de aanleiding van de vechtpartij op 4 november in Oost?
Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Share.

Leave A Reply