Het Jagershuisje een dubbel woonhuis

0

1900

Bij het zien van deze foto vertelde Winnie Boon dat haar overgrootouders in dit huisje hebben gewoond. Winnie en haar moeder wisten er nog het volgende over te vertellen.

Op deze foto staan de overgrootouders en de oma (een van de kleine meisjes bij haar overgrootmoeder ) van Winnie Boon. Het is de familie Oosterdijk. – 1900 – Foto: Jacob Olie – Alle rechten voorbehouden

De overgrootmoeder van Winnie (Aaltje Oosterdijk-Baatje) staat met met twee van haar kinderen (Stijntje, de oma van Winnie Stijntje en haar zusje Jo of Corrie) op de foto, evenals vader Thijs Oosterdijk. Hij zit op de balk bij de vaart.

De moeder van Winnie, Aaltje Woutertje Struik-de Jong, geboren in 1925, vertelde dat Thijs Oosterdijk voor het spoor werkte en brugwachter/spoorwegwachter was. Hij bediende de spoorbrug. De foto moet van eind 1800 zijn want de oma van Winnie is daar in 1895 geboren.

Het Jagershuis op de achtergrond was hun woonhuisje. Het was heel klein want het was toen een dubbel huis. In het andere gedeelte woonde de familie van Rheenen. Dhr. van Rheenen werkte ook voor ’t spoor.

Met dank aan Alie Struik en Winnie Boon

Share.

Leave A Reply