Hogeweg 15 – Vegetarisch Restaurant The Flying Dutchman – 1976 – Alle rechten voorbehoudenHogeweg 15 – 2020 – Alle rechten voorbehouden
Lees Interacties
Reacties
Joepzegt
Ik heb er eind jaren 70 regelmatig gegeten. Zeker elke week. Betaalbaar en heel erg lekker! Als je daar beneden binnen kwam zei Jan altijd steevast: “Welkom aan boord” 🙂
Het voorgerechtje van champignons met kaas uit de oven wat ik daar vaak nam was mijn favoriete voorgerecht. Ook was er keuze uit allerlei biologische sapjes. Fijne herinneringen aan het Kombuys.
Begin jaren ‘70 woonde ik in de buurt en heb hier een paar keer gegeten. Toen nog één van de weinige vegetatische restaurants. Bij het vegetarisch concept hoorde ook: geen alcohol.
Ik heb daar voor het eerst kennis gemaakt met gede-alcoholiseerde wijn. Veel lekkerder dan druivensap. Een goede herinnering.
Was onze zeer betrokken tandarts met klassieke muziek tijdens de behandeling. Tevens ontdekker van een heerlijke brood soort en uiteindelijk restauranthouder waar ik een paar keer heerlijk gegeten heb. Bijzondere man en onvergetelijk.
Wat heeft de goede man zijn restaurant handig en bijzonder ingericht, geen tafelpoten waardoor er meer mensen aan 1 tafel konden zitten. En geen aparte stoelen maar een bank waardoor er 3 man aan 1 kant kon zitten. Jammer dat ik er nooit geweest ben.
Tandarts Barents is mij zeer bekend, mijn ouders hadden hem als petroleumklant. Hij had zelf een systeem bedacht en dit laten aanleggen waardoor de oliehaarden vanuit een tank in de tuin (ondergronds) werden voorzien brandstof. Ook hebben zij zijn Volkswagen bus overgenomen voorzien van een door hem zelf bedacht slaapplek. Ben in 1964 met deze bus op vakantie door Europa geweest.
Speciale vermelding verdient nog het geesteskind van de baardige tandarts Gerard Jan Baerents, The Flying Dutchman (later ’t Kombuys) op de Hogeweg waar mensen konden eten op ‘biologisch-tandheelkundig verantwoorde grondslag’.
Uit: Ons Amsterdam 2005
Foto: Beeldbank Amsterdam – 1983 Alle rechten voorbehouden
Ik heb er eind jaren 70 regelmatig gegeten. Zeker elke week. Betaalbaar en heel erg lekker! Als je daar beneden binnen kwam zei Jan altijd steevast: “Welkom aan boord” 🙂
Het voorgerechtje van champignons met kaas uit de oven wat ik daar vaak nam was mijn favoriete voorgerecht. Ook was er keuze uit allerlei biologische sapjes. Fijne herinneringen aan het Kombuys.
Begin jaren ‘70 woonde ik in de buurt en heb hier een paar keer gegeten. Toen nog één van de weinige vegetatische restaurants. Bij het vegetarisch concept hoorde ook: geen alcohol.
Ik heb daar voor het eerst kennis gemaakt met gede-alcoholiseerde wijn. Veel lekkerder dan druivensap. Een goede herinnering.
Was onze zeer betrokken tandarts met klassieke muziek tijdens de behandeling. Tevens ontdekker van een heerlijke brood soort en uiteindelijk restauranthouder waar ik een paar keer heerlijk gegeten heb. Bijzondere man en onvergetelijk.
Wat heeft de goede man zijn restaurant handig en bijzonder ingericht, geen tafelpoten waardoor er meer mensen aan 1 tafel konden zitten. En geen aparte stoelen maar een bank waardoor er 3 man aan 1 kant kon zitten. Jammer dat ik er nooit geweest ben.
Leuk om te lezen. Tandarts Baerents is mijn opa.
Tandarts Barents is mij zeer bekend, mijn ouders hadden hem als petroleumklant. Hij had zelf een systeem bedacht en dit laten aanleggen waardoor de oliehaarden vanuit een tank in de tuin (ondergronds) werden voorzien brandstof. Ook hebben zij zijn Volkswagen bus overgenomen voorzien van een door hem zelf bedacht slaapplek. Ben in 1964 met deze bus op vakantie door Europa geweest.
Speciale vermelding verdient nog het geesteskind van de baardige tandarts Gerard Jan Baerents, The Flying Dutchman (later ’t Kombuys) op de Hogeweg waar mensen konden eten op ‘biologisch-tandheelkundig verantwoorde grondslag’.
Uit: Ons Amsterdam 2005
Foto: Beeldbank Amsterdam – 1983 Alle rechten voorbehouden