Jaarprijs VvWGM 2020 voor Annette Broers

2

01 augustus 2020
Door: Jo Haen

Jaarprijs Stichting Vrienden van Watergraafsmeer
Vorig jaar, 2019, heeft de Stichting Vrienden van Watergraafsmeer, een jaarprijs ingesteld. Speciaal bedoeld voor mensen die zich geruime tijd in/of voor de Watergraafsmeer inzetten.
Pastor Nico Essen van de Hofkerk was de eerste persoon aan wie deze prijs werd uitgereikt. Helaas is hij in dat zelfde jaar overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek.

Annette en Jo in de Dulongstraat. Rechts de Jaarprijs 2020. Alle rechten voorbehouden

Annette Broers, een geweldige vrijwilligster
Dit jaar vonden we dat Annette Broers een hele goeie kandidate voor de jaarprijs van 2020 zou zijn. Zij zet zich al jaren in voor de wijk, vooral Amsteldorp. Ze is o.a. initiatiefneemster van het project de Winkelwagen. De bus wordt geleend van Dynamo en sinds oktober 2013 rijdt deze bus bewoners die slecht ter been zijn elke week van en naar Albert Heijn en de Vomar. Helaas door corona rijdt hij nu even niet.

Foto genomen bij het startsein van het winkelbusproject in oktober 2013 – Annette 2e van rechts  – Foto: Annette Broers – Alle rechten voorbehouden

Website en Facebook
Ook zijn de website en de Facebookpagina Amsteldorp Actief ideeën van Annette. Vooral de FB-pagina wordt druk bezocht. Activiteiten worden daar aangekondigd en bewoners van Amsteldorp kunnen er ‘hun ei kwijt’. Ook Vrienden van Watergraafsmeer plaatst regelmatig verhalen en artikelen over deze buurt op de pagina.

Schoon Opgeruimd en Netjes – Alle rechten voorbehouden

Schoon Opgeruimd En Netjes Amsteldorp
En als laatste (maar zeker niet de onbelangrijkste) wil ik noemen het SOEN-project Schoon Opgeruimd En Netjes Amsteldorp. Elke 1e zaterdag van de maand en elke 3e woensdag van de maand zetten bewoners onder aanvoering van Yaser, de coördinator, zich in tegen zwerfafval. Gewapend met vuilniszak en ‘grijper’ lopen de deelnemers door Amsteldorp om het zwerfafval te verzamelen.

Yaser, de coördinator van het project – Alle rechten voorbehouden

Helaas maakte corona het ons lastig om een juiste gelegenheid te vinden de prijs uit te reiken, totdat ik op het idee kwam om Annette te ‘overvallen’ tijdens de SOEN-opruimactie van vandaag, 1 augustus 2020.
We verzamelden ter hoogte van de prachtige kweektuin van de Groene Vingers in de Dulongstraat (wat een prachtige tuin is dat!), waar Annette al klaar stond om ons te verwelkomen.

Annette in gesprek met een buurtbewoner tijdens het oprapen van zwerfvuil – Alle rechten voorbehouden

Dik verdiend!
We kregen zak, ‘prikstok’ en handschoenen aangereikt, maar voor we van start gingen nam ik nog even het woord om Annette lovend toe te spreken en haar namens Stichting Vrienden van Watergraafsmeer de jaarprijs 2020 uit te reiken, bestaande uit een metalen beeldje, voorstellende een secretaresse, en een bos bloemen.
Ze was er zichtbaar blij mee. Het is haar van harte gegund en ze verdient het om eens in het zonnetje gezet te worden. Vrijwilligers zijn GOUD waard en die kunnen niet genoeg gewaardeerd worden!
Gefeliciteerd Annette

Zwerfafval
Daarna begonnen we aan een rondje ‘zwerfvuil grijpen’. Je wilt niet weten hoeveel zwerfafval er op straat ligt en hoe gauw zo’n zak vol is. We kwamen zelfs nog een hele berg huisraad tegen. Onbegrijpelijk, dat mensen dat zomaar op straat gooien.
Tegen twaalven waren we weer terug bij de verzamelplek, waar ons een lekker bakkie koffie en een koek te wachten stonden. En waar we nog even Lang zal ze leven zongen voor de jarige Yaser M. Het was een interessante ervaring, des te meer waardering heb ik gekregen voor Annette en haar ‘helpers’. Ga zo door en hopelijk worden door dit verslagje meer Amsteldorpers op het idee gebracht om ook eens de handen uit de mouwen te steken.

Een goeie oogst maar of dat nou wel zo goed is? – Alle rechten voorbehouden

Een volle zak en na gedane arbeid…. – Alle rechten voorbehouden

VvWGM Jaarprijs 2019 – Pastor Nico Essen
VvWGM Jaarprijs 2020 – Annette Broers

Share.

2 reacties

  1. Marijke, ik heb je reactie weggehaald. Het is niet leuk om juist onder dit artikel je klachten te spuien. Als er een zo’n reactie niet verdient is het Annette wel. Ik raad je aan je te melden bij de betreffende instanties, die hier iets aan kunnen doen en/of benader je buurtgenoten, want we doen het allemaal zelf. Maar dan wel met je volledige naam eronder, dat zouden we sportiever vinden. Vr. groeten. De redactie van VvWGM.

  2. Marijke, ik heb je reactie weggehaald. Het is niet leuk om juist onder dit artikel je klachten te spuien. Als er een zo’n reactie niet verdient is het Annette wel. Ik raad je aan je te melden bij de betreffende instanties, die hier iets aan kunnen doen en/of benader je buurtgenoten, want we doen het allemaal zelf. Maar dan wel met je volledige naam eronder, dat zouden we sportiever vinden. Vr. groeten. De redactie van VvWGM.

Leave A Reply