Jeugd hockeyclub AthenA lastiggevallen onderweg naar sportpark: ‘Fiets niet alleen’

0

Bron AT5.nl

Hockeyclub Athena uit Oost heeft op haar website bericht geplaatst waarin jeugdspelers worden gewaarschuwd niet alleen te fietsen.


Op de website staat te lezen dat jeugdspelers de laatste tijd zijn lastiggevallen, bedreigd en zelfs beroofd. De club roept kinderen op zoveel mogelijk in groepjes te fietsen. Het advies is om via de parkeerplaats van het sportpark richting de Middenweg te fietsen of als het nog licht is via de atletiekbaan naar Park de Meer. Ook andere clubs in de buurt, zoals voetbalclub WV-HEDW, adviseert de jeugdspelers vooral niet alleen te fietsen.

‘Ook ouders worden gevraagd mee te fietsen met de kinderen’, schrijft de club. ‘We adviseren geen kostbaarheden (zoals telefoons of dure jassen) mee te nemen naar de training.’

Afgelopen nacht werd even verderop, in Park Frankendael, ook iemand beroofd en neergestoken. De 34-jarige man werd rond 2.00 uur beroofd door een groep. Hij werd daarbij mishandeld en gestoken met een mes. Volgens getuigen raakte hij ernstig gewond.

Het is overigens niet de eerste keer dat de club haar jeugdleden waarschuwt niet alleen te fietsen. In 2016 plaatste Athena ook al een waarschuwing op de site na een serie straatroven.

Share.

Leave A Reply