Joop Jansen als projectontwikkelaar

0

2011

Door Joop Jansen (7 juni 1932). Ik woonde vanaf 1938 t/m 1944 in de Wetbuurt.
Ondanks de oorlog heb ik daar een geweldige vrije jeugd gehad. Door omstandigheden moest ons gezin verhuizen.

Alle rechten voorbehouden

Ik was op 27 december 2012 om 13.00 uur, uitgenodigd door mijn vriendenclubje bij de lunch in cafè ‘De Omval. Dat clubje bestaat uit Erik Bouwman, zijn vrouw Conny, Constance en Ria.

Ik was al vroeg aanwezig. Als nieuweling moet je toch altijd op tijd zijn maar daar er nog niemand aanwezig was ging ik eerst een stukje om. Ik keek eerlijk gezegd mijn ogen uit toen ik aan de overkant van de Keulsevaart zag dat het clubhuis van de Hell’s Angels, een motorclub, en ook de rest van de gebouwen allemaal tegen de vlakte was gehaald. De bomen die daar stonden had men laten staan en netjes gesnoeid. Het leek net een park en ik dacht: Was ik maar projectontwikkelaar bij de gemeente AMSTERDAM OOST geweest.’

Dan zou ik:

01. Het driehoekige stukje grond bebouwen met sociale laagbouw-woningen. Het ‘cafè de Omval’zou ik daarvoor helemaal slopen. Het zou de naam krijgen het ‘Omvaldorp’.
02. Aan de overkant van de Keulsevaart zou ik koopwoningen bouwen met tuinen grenzend aan de Keulsevaart met een steigertje.
03. Achter deze koopwoningen weer sociale woningbouw met de naam ‘Keulsevaartdorp’.

En waar moet cafè ’de Omval’ dan staan zullen jullie vragen.
Deze wordt gerealiseerd daar waar garage Slagboom stond en waar dat stuk grond nog steeds braak ligt. Met een achterterras waar je kunt genieten van het uitzicht over de Wetbuurt en Amsteldorp en met een voorterras met uitzicht op de Keulsevaart en wandelaars en fietsers op de Weesperzijde.

Ik ben electriciën geweest, heb daar nooit spijt van gehad, dus wat zeur ik dan om nu nog op mijn leeftijd te gaan te solliciteren naar de baan van projectontwikkelaar.

Lunch in café de Omval – 2012. Foto: Joop Jansen Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply